1asig.ro
1asig.ro

ING Bank: profit net in scadere cu 27% in primul trimestru

5 min. / 1.540 cuvinte
ING Bank a inregistrat un profit net in valoare de 143 de milioane de lei in primul trimestru din 2020, in scadere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii costurilor cu riscul ca urmare a deteriorarii perspectivelor economiei pe fondul pandemiei COVID 19.

PROMO


Banca a raportat o crestere a veniturilor operationale cu 9% la 533 de milioane de lei, in timp ce cheltuielile operationale au crescut cu 12,7% la 249 de milioane de lei, pe fondul majorarii costurilor cu salariile.

Costurile cu riscul au crescut la 118 milioane de lei, in contextul in care banca a facut provizioane suplimentare ca urmare a perspectivei macroeconomice in deteriorare.

"Situatia curenta este o lebada neagra, pe care nu ne-am fi putut-o inchipui la inceputul anului. Dupa primele saptamani in care ne-am concentrat pe continuitatea activitatii bancii si siguranta colegilor, acum lucram activ sa ne sustinem clientii vulnerabili si contribuim la revenirea economiei", a declarat Mihaela Bitu, Director Executiv al ING Bank Romania.

Banca a anuntat ca a primit 27.000 solicitari de la persoane fizice si peste 1000 solicitari de la firme pentru amanarea ratelor.

Fata de anul trecut, portofoliul de credite a crescut cu 11%, la 28,9 miliarde lei. Cota de piata creste astfel la 10,5%, de la 10,1% in martie 2019. Portofoliul este compus din 59% credite pentru persoane fizice si 41% pentru persoane juridice.

Rata creditelor neperformante ramane sub media pietei, inregistrand doar o usoara crestere de pana la 3,6%.

ING a inregistrat volume de vanzari cu 52% mai mari pentru credite de nevoi personale si cu 40% mai mari pentru credite ipotecare in raport cu aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul de clienti care incaseaza venituri recurente intr-un cont ING a crescut cu 13%, la un milion. Cresterea a fost sustinuta si de o majorare cu 25% a soldului depozitelor de la clienti, la 39 miliarde lei. Astfel, cota de piata pentru depozite creste cu 0,99 pp la 9,9%.

Numarul total de utilizatori ING Home'Bank a ajuns la aproape un milion in primul trimestru, 92% din trafic fiind generat de dispozitive mobile. In medie, utilizatorii aplicatiei de mobil se autentifica de 18 ori pe luna.

418 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO