1asig.ro

Ilinka KAJGANA devine noul Chief Risk Officer al BCR, incepand cu 1 ianuarie 2020

Ilinka KAJGANA, aflata in prezent la conducerea departamentului de Management Strategic al Riscului din cadrul ERSTE Bank Austria, va prelua pozitia de Chief Risk Officer al Bancii Comerciale Romane - BCR, de la 1 ianuarie 2020.

PROMO


Aceasta il va inlocui pe Michael BEITZ, care se retrage din activitatea profesionala, dupa mai mult de 30 de ani alaturi de ERSTE Group.

"Suntem incantati sa ii uram bun venit Ilinkai KAJGANA, un manager cu viziune strategica si un istoric relevant in gestionarea managementului riscului in cadrul ERSTE Group. Sunt convins ca profesionalismul sau, precum si experienta solida vor avea o contributie semnificativa in dezvoltarea si consolidarea bancii", a declarat Sergiu MANEA, CEO al BCR.

"Suntem recunoscatori, totodata, lui Michael BEITZ pentru cum am lucrat impreuna in timpul procesului de transformare si dezvoltare a BCR. Michael si-a valorificat toata experienta in beneficiul bilantului solid si a pozitiei financiare puternice a BCR de astazi. Vom aprecia mereu modul deosebit in care s-a dedicat fata de BCR", a completat Sergiu MANEA.

Cu o experienta vasta in domeniul financiar-bancar si cunostinte solide in domeniul managementului riscului, Ilinka KAJGANA conduce departamentul de Management Strategic al Riscului din cadrul ERSTE Bank Austria din ianuarie 2017, detinand anterior mai multe functii de conducere in cadrul ERSTE Group.

Nascuta in Croatia, Ilinka KAJGANA detine un doctorat in fizica la Universitatea de Tehnologie din Viena si si-a inceput cariera la Spitalul General din Viena, unde a efectuat cercetari si a documentat domeniul chirurgiei cardio-toracice.

Numirea Ilinkai KAJGANA in Comitetul Executiv al BCR face obiectul aprobarii autoritatilor de supraveghere abilitate.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a ERSTE Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte

BCR a inregistrat, in anul 2018, un profit net de peste 1,2 miliarde de lei, in crestere cu 80% fata de anul precedent. Iar activele au ajuns la 71,53 miliarde de lei, de la 70,93 miliarde de lei in 2017, se arata in raportul bancii.

+poza Kajgana_Ilinka - din folder

395 accesari