1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Importanta asigurarii pentru intreruperea afacerii

Orice companie ar trebui sa constientizeze care sunt efectele potentiale ale unor riscuri uzuale, cum ar fi de exemplu incendiile, asupra unei afaceri. Printre acestea se numara daunele la bunuri si materiale, reducerea fondurilor de capital circulant, costuri majorate de lucru pentru mentinerea productiei, salarii si indemnizatii pentru personal suplimentar, plati compensatorii pentru personalul disponibilizat, pierderi de venituri si de profit, a declarat Mihai BIZINECHE, Director Asigurari Generale, CertAsig.

Pentru astfel de cazuri, exista Asigurarea de intrerupere a activitatii, numita uneori si asigurarea pentru Daune de consecinta sau Pierderea de profit.

"Scopul nostru ca asigurator este sa oferim o polita care sa se potriveasca pentru afacerea clientului si care ofera o protectie adecvata", a subliniat Mihai BIZINECHE.

Conform acestuia, in componenta sumei asigurate vor intra cheltuielile fixe ale clientului asigurat (cheltuieli care nu au legatura cu nivelul productiei) si profitul net. Insa, nu pot fi asigurate cheltuielile variabile, respectiv cheltuielile care nu au legatura cu nivelul productiei, precum: materii prime, ambalaje, transport, rau platnici.

Cititi aici etapele parcurse in subscrierea riscului de intrerupere a activitatii.