1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Incendiu la o fabrica din Glina

Un incendiu a izbucnit, luni dimineata, la o fabrica de conserve din localitatea Glina, judetul Ilfov, nefiind inregistrate victime, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov. Focul a fost stins de pompieri dupa ora 11:00.

La fata locului, pe Strada Abatorului 5, au intervenit zece autospeciale de stingere, o autoscara, un echipaj de descarcerare si o ambulanta SMURD.

Incendiul a fost localizat, suprafata afectata fiind de aproximativ 300 - 400 metri patrati. Focul s-a manifestat in interiorul unui depozit si la nivelul acoperisului. Au ars cartoane, material lemnos si alimente depozitate in respectivul spatiu, conform ISU.

Cauzele care au dus la declansarea incendiului nu au fost inca stabilite si nu s-a precizat daca exista o polita de asigurare in vigoare, care sa acopere riscurile de explozie si incendiu, atat pentru cladire, cat si pentru continutul si utilajele din interioriul ei.

Potrivit ISU Bucuresti-Ilfov, la nivelul inspectoratului, in anul 2016, s-au inregistrat 1.865 incendii, din care 80% produse in municipiul Bucuresti, 19% in judetul Ilfov, 1% in judetele limitrofe. Comparativ cu anul 2015, in anul 2016 numarul incendiilor a crescut cu 2,75%.

Din totalul incendiilor inregistrate, 876 dintre acestea s-au produs la locuinte. Situatia comparativa a cauzelor probabile care au condus la producerea incendiilor la locuinte: instalatii electrice defecte - 33%; mijloace de incalzire - 17%; fumat - 19%; cos de fum defect sau necuratat - 13%; actiune intentionata - 5%; foc deschis - 2%; alte imprejurari - 11%.