1asig.ro
1asig.ro

Industria de asigurari "usage-based" va depasi, pana in 2026, pragul de 77 de miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Industria globala de asigurari "usage-based" (UBI) va depasi, pana in 2026, pragul de 77 de miliarde de miliarde de dolari, potrivit estimarilor, de la 25,46 de miliarde de dolari - nivelul pietei de profil in 2020. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de catre Valuates Reports si citat de catre Insurance Business Mag.

PROMO


Potrivit sursei citate, industria globala de asigurari va creste, in perioada 2020 - 2026, cu o rata CAGR (compound annual growth rate) de 20,32%.

Cresterea popularitatii asigurarilor UBI, ce folosesc tehnologia telematica pentru a stabili nivelul primelor de asigurare in functie de comportamentul la volan al consumatorilor, este determinata, in mare masura, de adoptarea tot mai rapida a telefoanelor inteligente si a vehiculelor conectate, arata Valuates Reports. Producatorii auto lucreaza tot mai mult cu producatorii de dispozitive smart pentru a furniza produse si servicii care pot fi disponibile in autovehicule.

De asemenea, cresterea cererii pentru vehicule electrice a favorizat realizarea de aplicatii care le permit consumatorilor sa isi conecteze dispozitivele la masini pentru a testa, de exemplu, nivelul de baterie al vehiculului, ceea ce a dus, la randul sau, la cresterea pietei de asigurari "usage-based". Nu in ultimul rand, mai arata sursa citata, asigurarile UBI reduc riscurile de accident si furt de vehicule, in conditiile in care folosesc tehnologia telematica atat pentru a determina comportamentul la volan, cat si pentru a localiza, prin GPS, vehiculele disparate sau furate.

Un alt studiu realizat de catre IMS - Insurance & Mobility Solutions, spune ca popularitatea asigurarilor "usage-based", apreciate atat de furnizori, cat si de consumatori, e generata, in principal, de trei factori cruciali. Astfel, oferirea de asigurari UBI presupune costuri mai mici, costurile cu despagubirile sunt si ele mai mici si, nu in ultimul rand, consumatorii sunt mai fericiti (faptul ca asigurarile UBI ii recompenseaza pentru un comportament resposabil este doar un exemplu in acest sens).

229 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO