Industria reasigurarilor se reuneste la Baden-Baden - Tendinte - Asigurari - Totul despre asigurari -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber 
1 EUR = 4.7564 RON
1 USD = 4.2005 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Industria reasigurarilor se reuneste la Baden-Baden


"Intalnirile dintre asiguratorii primari si reasiguratori ce se desfasoara in aceste zile in statiunea germana Baden-Baden se vor concentra aproape in exclusivitate asupra incheierii contractelor de reasigurare", declara Andrew CARRIER, Underwriter la Sindicatul Lloyd's 510.

CARRIER este de parere ca, daca la fiecare editie a Intalnirii Anuale a Reasiguratorilor de la Baden-Baden atentia tuturor participantilor a fost practic distrasa de probleme precum riscul de terorism (2002 si 2001), riscurile legate de activitatea pe Internet (2000) si riscurile asa-numitului Y2K ("virusul anului 2000"), in acest an se vor dezbate probleme precum ratingurile de securitate financiara (FSR) ce sunt acordate companiilor, capacitatea pietei globale de reasigurare, restructurarea rezervelor reasiguratorilor s.a.m.d.

"Problematica declasarii ratingurilor este una complexa", continua CARRIER, "caci in urma cu un an nici nu se putea pune problema ca o companie precum Munich Re sa fie nevoita sa isi majoreze capitalul, asa cum se intampla in prezent".
O alta tendinta ce se manifesta pe piata internationala a reasigurarilor este cresterea nivelului rezervelor, crestere ce are la baza daunele importante produse pe anumite linii de business (de exemplu raspundere civila, asbestoza etc.)

Asa se poate explica, in parte, cresterea constanta pe parcursul ultimilor ani a costurilor acoperirii prin reasigurare, in conditiile in care incidenta catastrofelor naturale a scazut si dupa 11 septembrie 2001 nu s-au inregistrat daune majore.
"Fluctuatiile pretului acoperirii prin reasigurare se datoreaza in mare parte gradului de capitalizare a industriei. Daca preturile scad, si investitiile in piata se vor modifica in sens negativ", concluzioneaza CARRIER.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Industria reasigurarilor se reuneste la Baden-Baden).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 30.10.2003 | 1022 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM