1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Infuzie de capital pentru CertAsig, in perioada imediat urmatoare

Prezenti la cea de-a noua editie a CertAsig Annual Marine Cocktail Party, care a avut loc, recent, in Turcia, Nigel WILLIAMS - Chairman of the Board, CertAsig Holdings -, si James GRINDLEY - CEO, CertAsig -, au dezvaluit cateva dintre planurile companiei pentru viitorul apropiat.

Astfel, CertAsig va beneficia, in perioada urmatoare, de o infuzie de capital. De asemenea, compania va renunta la politele P&I (Protection&Indemnity), se va concentra mai mult pe asigurarile maritime si cele Cargo si va consolida segmentul de reasigurare, unul solid si in momentul de fata.

"Ce s-a schimbat in ultimii ani - iar cei care lucreaza in domeniul asigurarilor ar trebui sa stie acest lucru -, este aparitia Solvency II. Iar asta a insemnat ca noi sa analizam, in primul rand, modul in care ne conducem afacerea. In calitate de actionari ai CertAsig, vom face o injectie de capital in companie. De asemenea, va trebui sa analizam clasele de asigurari pe care le oferim si, totodata, ce se potriveste si ce nu cu bilantul companiei. Prin urmare, am facut cateva schimbari, in special la asigurarile P&I (Protection&Indemnity) si la alte cateva tipuri de polite care nu afecteaza piata din Turcia", a declarat, cu ocazia CertAsig Annual Marine Cocktail Party, Nigel WILLIAMS - Chairman of the Board, CertAsig Holdings.

La randul sau, James GRINDLEY - CEO, CertAsig -, a subliniat, in cadrul aceluiasi eveniment, ca, in viitorul apropiat, CertAsig va beneficia de o infuzie de capital, reiterand atat capacitatea de reasigurare a companiei pe care o reprezinta, cat si colaborarea de succes cu brokerii.

"Vreau sa va reamintesc ca CertAsig lucreaza exclusiv cu brokeri. Aceasta este strategia noastra nu numai aici, in Turcia, ci si in alte tari - Romania, Bulgaria, Cehia. Trebuie sa tineti cont de faptul ca, atunci cand aveti o dauna sau unul dintre clientii vostri are o dauna, cea mai mare parte din suma e platita de reasiguratori. Si, atunci cand vine vorba de reasiguratori, alaturi de CertAsig stau nume precum Hanover Re, Swiss Re, PartnerRe si sindicatele Lloyd. Prin urmare, suntem o companie puternica. Dupa cum spunea si Nigel WILLIAMS, vom face si o injectie de capital si avem si o capacitate foarte buna de reasigurare, iar asta este extrem de important. In 2018, vom continua sa consolidam aceste parteneriate de reasigurare", a precizat James GRINDLEY - CEO, CertAsig.

Totodata, James GRINDLEY a explicat ca, treptat, CertAsig va renunta la politele P&I si se va concentra pe asigurarile maritime si cele Cargo. Politele P&I, asigura GRINDLEY, vor fi preluate de Carina Underwriting Agency, cel mai nou partener al companiei, iar clientii CertAsig "nu vor ramane neprotejati".

"In ceea ce priveste asigurarile P&I, am decis, urmare a implementarii Solvency II, sa renuntam la aceste polite. In ultimii 2-3 ani, am redus expunerea politelor P&I si, in momentul de fata, cred ca mai sunt doar aproximativ 20 de astfel de polite in vigoare. Vestea buna este ca, pe acest segment, am gasit un partener excelent, Carina Underwriting Agency. Astfel, in momentul in care cele aproximativ 20 de polite P&I vor expira, vom recomanda Carina ca un potential subscriitor pentru aceste riscuri - am inceput deja sa transferam o parte din segmentul P&I catre Carina -, iar clientii nostri nu vor ramane neprotejati. Principalul obiectiv CertAsig este reprezentat de asigurarile maritime si asigurarile CARGO. Acest segment a crescut in 2017 si suntem multumiti de modul in care a evoluat, pentru ca este un domeniu pe care noi il consideram profitabil", a precizat James GRINDLEY.