1asig.ro

Insurance Europe sustine declaratia GFIA privind raspunsul asiguratorilor in fata COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a anuntat ca sprijina declaratia transmisa de GFIA - Global Federation of Insurance Associations privind raspunsul industriei de asigurare la pandemia COVID-19.

PROMO


Insurance Europe este membra a GFIA - Federatia Globala a Asociatiilor de Asigurari si, in aceasta calitate, isi anunta sprijinul complet fata de cele transmise de organizatie.

In declaratia privind situatia COVID-19, GFIA reaminteste faptul ca industria globala de asigurari este o forta stabilizatoare esentiala in intreaga lume, asiguratorii jucand un rol important in dezvoltarea de solutii care sa raspunda nevoilor indivizilor, in special in cazuri precum dezastre naturale majore sau dizlocari importante ale ordinii sociale.

"In timp ce lumea se lupta cu pandemia cauzata de COVID-19, asiguratorii se concentreaza asupra indeplinirii promisiunilor facute clientilor lor. Companiile de asigurare au implementat planuri de urgenta prin care isi protejeaza angajatii si se asigura ca isi desfasoara in continuare operatiunile. De asemenea, anumiti asiguratori au implementat solutii de plata flexibile si iau, de asemenea, si alte masuri pentru a se adapta la nevoile in continua schimbare ale asiguratilor, dar si ale societatii in care opereaza", noteaza GFIA. Nu in utimul rand, asiguratorii incearca sa dezvolte solutii legislative pe termen scurt si termen lung pentru a veni in intampinarea riscurilor generate de pandemii.

In cadrul aceleiasi declaratii oficiale, GFIA roaga guvernele lumii ca, in momentul in care implementeaza masurile de urgenta pentru a lupta impotriva pandemiei, sa ia in considerare si urmatoarele aspecte:
  • Faptul ca stabilitatea financiara a industriei de asigurari este vitala, fara ea asiguratorii neputand raspunde crizei si neputandu-si onora promisiunile fata de clienti;
  • Chiar si in contextul restrangerii miscarii populatiei, angajatii vitali ai companiilor de re/asigurare trebuie sa fie lasati sa isi indeplineasca in continuare obligatiile;
  • Avand in vedere ca multe companii de asigurare si-au transferat operatiunile intr-un mediu de tip "work from home", guvernele ar trebui sa ia in considerare reducerea poverii adminstrative generate de nevoia de a prezenta documente tiparite in persoana pentru anumite operatiuni si incurajarea transmiterii digitale a documentelor necesare pentru politele de asigurare.
447 accesari