1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Investitiile in tehnologia digitala, in crestere, pe masura ce firmele din intreaga lume vor sa minimizeze cheltuielile si sa majoreze profitabilitatea

La nivel global, nu putine sunt companiile care, indiferent de dimensiuni, si-au propus, pentru perioada urmatoare, sa creasca investitiile in tehnologia digitala, multe dintre acestea asteptand o modernizare a sistemelor IT care sa sustina eforturile viitoare pentru minimizarea cheltuielilor si majorarea profitabilitatii. Cel putin acesta este rezultatul unui studiu realizat la nivel global de Economist Intelligence Unit (EIU), la solicitarea unui furnizor de servicii informatice, DXC Technology.

Studiul - care, in septembrie-octombrie 2018, a analizat 621 de persoane aflate in functii de conducere in cadrul unor companii din intreaga lume -, arata ca 83% dintre respondenti se asteapta ca organizatiile pe care le reprezinta sa majoreze, in 2019, investitiile in tehnologia digitala, 40% dintre acestia considerand ca investitiile vor creste cu cel putin 11%.

Intrebati care sunt principalele piedici in calea transformarii digitale, 35% dintre participantii la acest studiu au indicat "costurile sau lipsa finantarii", in vreme ce 40% au mentionat "aspecte care tin de securitatea cibernetica".

Cele mai multe dintre organizatiile analizate (76%) se asteapta ca modernizarea sistemelor IT sa le ajute sa economiseasca sume importante pentru finantarea strategiilor digitale. Totodata, alte 58% se asteapta ca, in urmatorii 3 ani, toate companiile sa implementeze, la nivel global, o astfel de transformare digitala.

Nu in ultimul rand, 68% dintre respondenti considera ca, in ultimii 3 ani, profitabilitatea organizatiei pe care o reprezinta a crescut in mod semnificativ gratie strategiilor digitale, in vreme ce aproximativ 75% se asteapta ca aceasta profitabilitatea sa se mentina pe un trend ascendent si in urmatorii 3 ani.