1asig.ro

Japonia: Pierderile provocate de taifunurile Faxai si Hagibis si de furtunile severe care au urmat au crescut cu 35% comparativ cu decembrie 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii niponi au achitat, pana in prezent, despagubiri in valoare totala de 9,2 miliarde de dolari dupa taifunurile Faxai si Hagibis (2019) si furtunile severe care au urmat, noteaza artemis.bm, citand un raport realizat de catre GIAJ (the General Insurance Association of Japan). Potrivit sursei citate, se inregistreaza astfel o crestere de 35% comparativ cu cifrele prezentate in decembrie 2019.

PROMO


Desi in crestere, nivelul pierderilor provocate de fenomenele meteo extreme mentionate anterior ramane in continuare mult sub cel estimat de industria locala, mai ales in ceea ce priveste Hagibis. Nivelul de 9,2 miliarde de dolari reprezinta cererile de despagubire aferente fenomenelor meteo mentionate si indica o crestere de 35% comparativ cu estimarea de la finele anului trecut - 6,83 miliarde de dolari.

Pentru taifunul Faxai, GIAJ arata ca cererile de despagubire au ajuns la aproximativ 4 miliarde de dolari, in crestere cu 31% comparativ cu nivelul din decembrie 2019 (3,06 miliarde de dolari). Nu mai putin de 430.545 de cereri de despagubire au fost depuse dupa taifunul Faxai, 381.226 dintre acestea fiind deja achitate. Prin urmare, nivelul pierderilor va creste in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste taifunul Hagibis, care a lovit la scurt timp dupa Faxai, GIAJ sustine ca totalul cererilor de despagubire a ajuns, in prezent, la aproximativ 5 miliarde de dolari, o crestere de 38% ciomparativ cu decembrie 2019 (3,62 miliarde de dolari). Au fost acceptate 336.410 de cereri de despagubire si, dintre acestea, 290.433 au fost deja achitate de catre asiguratorii niponi.

Dupa ploile torentiale din octombrie 2019, care au afectat Japonia la scurt timp dupa cele doua taifunuri, the General Insurance Association of Japan arata acum ca au fost acceptate 13.348 de cereri inaintate de asiguratii niponi, 11.229 dintre acestea fiind deja achitate, valoarea totala a despagubirilor achitate fiind, in acest moment, de 205 milioane de dolari, o crestere cu 37% comparativ cu decembrie 2019.

Conform celor mai recente statistici publicate de catre GIAJ (the General Insurance Association of Japan), Hagibis este al treilea cel mai costisitor taifun din istoria Japoniei in ceea ce priveste pierderile provocate industriei de re/asigurari, in vreme ce, in momentul de fata, taifunul Faxai ocupa pozitia a patra in acelasi clasament realizat de GIAJ.

Cel mai probabil, Hagibis va urca un loc in topul de mai sus, imediat sub taifunul Jebi (2018), in vreme ce Mirielle va ramane, cel mai probabil, pe pozitia a treia, urmat de Faxai. Cu toate acestea, mai arata sursa citata, daca valoarea pierderilor provocate de cele doua taifunuri din 2019 va contiunua sa creasca, atunci Faxai ar putea ajunge pe pozitia a treia, devansand Mirielle, insa, in acest moment, e putin probabil.

265 accesari