1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

METROPOLITAN Life a lansat o aplicatie care faciliteaza accesul la despagubiri

METROPOLITAN Life a lansat e-Claims, o aplicatie care le ofera clientilor sai cu polite de asigurare active acces rapid la despagubiri, in cazul evenimentelor asigurate. Clientii pot transmitere solicitarile de despagubire, indiferent de modalitatea de incheiere a politei, de pe PC, tableta sau telefon mobil.

"Deschiderea unui dosar pentru obtinerea unei despagubiri poate fi un proces complex si uneori de durata, in functie de tipul evenimentului care necesita despagubire, documentele necesare asiguratorului si conditiile contractuale. De altfel, la nivelul intregii categorii de polite de asigurare, potrivit studiilor realizate de METROPOLITAN Life, 44% dintre respondenti evita achizitionarea unei asigurari de viata deoarece se lovesc de un proces birocratic lent si complex, iar 41% dintre acestia considera ca nu isi vor recupera banii investiti, in cazul unui eveniment neprevazut", se arata in comunicatul transmis de asigurator.

Lansarea aplicatiei e-Claims face parte din strategia de digitalizare a companiei METROPOLITAN Life, de a oferi romanilor acces facil la servicii si produse complexe de protectie si economisire. In acest context, METROPOLITAN Life faciliteaza clientilor sai procesul de despagubire, prin aplicatia e-Claims. Documentele necesare, complete si lizibile, pot fi fotografiate si atasate direct din aplicatia e-Claims fara a mai fi necesara deplasarea clientului la posta sau in agentie pentru depunerea lor. Astfel, dosarele clientilor sunt inregistrate automat, ajung mai repede spre analiza in Departamentul Despagubiri, iar informatiile completate de catre clienti sunt vizualizate mai repede in aplicatia de administrare despagubiri.

"e-Claims este reusita METROPOLITAN Life de a scurta drumul parcurs de clientii nostri de la hartii la despagubire. Ne mandrim cu un asemenea produs care tine pasul atat cu nevoile clientilor nostri, cat si cu evolutia erei digitale. Am convingerea ca aceasta aplicatie va fi primita foarte bine, astfel incat vom investi constant in digitalizare, ca parte a strategiei noastre de a le oferi romanilor accesul la asigurari de viata moderne.", explica Carmina DRAGOMIR, CEO METROPOLITAN Life.

Etapele firesti necesare obtinerii unei despagubiri presupun completarea formularului de despagubire, colectarea tuturor documentelor necesare, in functie de tipul asigurarii (individuala, de grup, incheiata prin banca sau telefonic) sau de tipul evenimentului, si trimiterea acestora prin e-mail ori tiparirea si transmiterea lor prin posta, apoi receptionarea solicitarii de catre asigurator si evaluarea tuturor actelor.

Aplicatia e-Claims de la METROPOLITAN Life poate fi accesata pe site-ul www.METROPOLITANlife.ro, in sectiunea "Despagubiri" si include patru rubrici (Tip Eveniment, Detalii Personale, Detalii Eveniment, Atasamente).

Ca parte a strategiei de digitalizare a companiei, anul acesta, in luna martie, METROPOLITAN Life a lansat LifeBOT, primul BOT dotat cu inteligenta artificiala din industria financiara din Romania, menit sa furnizeze si sa promoveze, in randul publicului larg, informatii esentiale financiare, printr-o interfata usor de utilizat.

PROMO