1asig.ro
1asig.ro

METROPOLITAN Life sustine a sasea editie a Life Changer - program care contribuie la independenta financiara a tinerilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Fundatia MetLife si METROPOLITAN Life sustin, pentru al saselea an consecutiv, derularea programului Life Changer, implementat de Junior Achievement (JA) Romania. Programul este implementat in 15 tari, inclusiv Romania, pentru incluziunea financiara a tinerilor prin dezvoltarea abilitatilor economico-financiare, antreprenoriale si facilitarea accesului pe piata muncii.

PROMO


Pana in iunie 2020, peste 5.000 de elevi romani de gimnaziu si liceu vor participa la activitati educationale formale practice, desfasurate la clasa, si la activitati educationale non-formale, precum webinarii si sesiuni de mentorat, menite sa dezvolte abilitatile antreprenoriale si de administrare a resurselor de care acestia au nevoie pentru a deveni independenti din punct de vedere financiar: creativitatea, spiritul de echipa, perseverenta, increderea de sine, spiritul de initiativa, responsabilitatea, asumarea riscurilor, intelegerea si administrarea resurselor.

"Fac voluntariat de trei ani in acest program si de fiecare data ma incarc cu energie pozitiva de la tinerii cu care ma intalnesc. Sunt placut surprinsa sa descopar ca, pe zi ce trece, tinerii sunt mai receptivi si au din ce in ce mai multe cunostinte despre finante si antreprenoriat", a declarat unul dintre voluntarii METROPOLITAN Life implicati in program.

Activitatile din program vor fi coordonate de profesori si voluntari METROPOLITAN Life. Acestea se vor desfasura la clasa si prin intermediul unor sesiuni de mentorat, fiind dedicate liceenilor cu initiative antreprenoriale dezvoltate in cadrul competitiei Company of the Year - cel mai mare eveniment european adresat companiilor pilot sau start-up-urilor formate de elevi si studenti care dezvolta concepte de business si le testeaza pe piata.

La editia anterioara a programului au participat peste 3.800 de elevi din 102 de localitati, 65% dintre acestea fiind de tip rural sau mic-urban.

"Acest program m-a ajutat sa fiu mai atent la modul in care imi gestionez veniturile sau timpul si sa incep sa imi regandesc viitorul tinand cont de acestea. Voi fi mult mai selectiv si mai organizat in ceea ce priveste economiile si modul in care imi administrez banii. Am invatat din experiente concrete si jocuri interactive", a spus unul dintre elevii participanti.

METROPOLITAN Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume si filiala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. In Romania, METROPOLITAN Life are 20 de ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Doua milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de METROPOLITAN Life la nivel local.

Subscrierile METROPOLITAN Life au crescut cu 19,61% in primele noua luni ale anului 2019, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 264,1 milioane de lei. In ceea ce priveste despagubirile, compania a platit indemnizatii de 56,8 milioane de lei, o valoare cu 13,69% mai mica fata de aceeasi perioada din 2018.

1.004 accesari