1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Mai multa transparenta

Piata asigurarilor din Romania a facut, mai ales in ultimul an, cativa pasi importanti in directia consolidarii si promovarii conceptului de asigurare.

Nu vom elogia activitatea unei institutii, companii de asigurari sau asociatii; vom recunoaste doar ca s-a realizat, intr-adevar, ceva si ca au contribuit cu totii, supravegherea, asiguratorii, brokerii, presa, Guvernul, Parlamentul.

De curand, s-a introdus o reglementare speciala prin care bancile sunt obligate sa faca publice situatiile financiare, dupa ce acestea au fost aprobate de catre adunarile generale ale actionarilor, in forma stabilita de catre BNR si Ministerul Finantelor Publice. De asemenea, bancile mai au si obligatia sa-si organizeze propria activitate de audit intern, coordonata obligatoriu de un auditor financiar autorizat. Acesta din urma trebuie sa prezinte Consiliului de Administratie al BNR rapoarte, mai ales pentru cazurile de frauda comisa de catre un administrator sau angajat.

Potrivit declaratiilor CSA cam acelasi gen de supraveghere si plus altele, deja anuntate, ii asteapta si pe asiguratori.