1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Marea Britanie: Asiguratorii travel au de achitat despagubiri record de 275 de milioane de lire sterline, urmare a COVID-19

Asiguratorii britanici specializati pe segmentul travel au de achitat o suma record de 275 de milioane de lire sterline (319 milioane de dolari) pentru cererile de despagubire care au la baza pandemia COVID-19, potrivit unor estimari emise de Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - the Association of British Insurers).

Sursa citata arata ca aceasta este suma totala pe care asiguratorii o au de achitat pe acest segment, dar si ca platile in acest sens vor continua sa fie realizate in saptamanile si lunile care urmeaza.

The Association of British Insurers se asteapta la aproximativ 400.000 de cereri de despagubire (numar record), cele mai multe dintre acestea invocand anularea vacantelor. Prin comparatie, in 2010, anul ce detinea pana acum recordul de cereri de despagubire, asiguratorii britanici primisera 294.000 de cereri de despagubire. Suma totala achitata in acest sens, in 2010, a fost de 148 de milioane de lire sterline, cel mai costisitor an pe segmentul de travel pana in 2020, cand coronavirusul a afectat intreaga lume.

"Alaturi de compensatiile achitate de alte surse, cum ar fi companiile aeriene sau furnizorii de carduri de credit, asiguratorii de calatorii ajuta clientii sa treaca prin aceste momente dificile. In acest moment fara precedent, asiguratorii travel fac ca impactul financiar sa fie mai mic pentru mii de turisti ale caror planuri de calatorie au fost anulate sau perturbate de coronavirus", arata Mark SHEPHERD - Assistant Director & Head of General Insurance Policy, the Association of British Insurers.

Asiguratorii travel s-au angajat sa faca tot posibilul pentru a acorda asistenta suplimentara turistilor, dar si pentru a accelera achitarea despagubirilor. Intre timp, multi asiguratori au incetat sa mai vanda polite travel catre clientii noi sau, dupa caz, au impus restrictii legate de coronavirus. ABI spune ca acest lucru are la baza faptul ca asigurarea se bazeaza pe evaluarea posibilitatii producerii unui eveniment, in vreme ce asiguratorii iau decizii comerciale atunci cand un risc devine probabilitate.