1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Marea Britanie: Numarul mare de animale de companie neasigurate subliniaza potentialul acestei piete de asigurari

Piata de asigurari pentru animalele de companie din Marea Britanie - una care, in 2018, a atins un nivel de 1,2 miliarde de lire sterline, cu 8,6% mai mare decat in 2013 -, are un potential urias de crestere, arata GlobalData. Cele mai comune animale de companie pentru care proprietarii au incheiat polite de asigurare sunt cainii si pisicile, insa, potrivit Asociatiei Asiguratorilor din Marea Britanie, cele mai multe animale de companie sunt neasigurate.

"Situatia este comparabila cu cea inregistrata si in alte parti ale lumii. De fapt, asigurarea animalelor de companie este mai putin populara in SUA, unde estimarile oferite de catre the North American Pet Health Insurance Association sugereaza ca, din cei aproximativ 85 de milioane de proprietari, numai 2% detin o asigurare pentru animalele de companie. Pentru a valorifica aceasta potentiala oportunitate, MetLife, cu sediul in SUA, a anuntat ca va achizitiona Petfirst Healthcare, un furnizor de asigurari pentru animalele de companie. Odata cu aceasta achizitie, MetLife va putea atat sa isi diversifice produsele de asigurare, cat si sa intre pe piata de asigurari de profil din SUA", spune Beatriz BENITO - UK General Insurance Analyst, GlobalData.

Tot mai multi proprietari sunt dispusi sa isi asigure animalele de companie si, astfel, sa le protejeze, dar sa se si protejeze ei insisi impotriva cheltuielilor medicale uriase care apar in situatia in care animalul de companie se imbolnaveste sau sufera un accident. Global Data arata ca, in perioada 2013-2018, primele de asigurare a animalelor de companie au crescut, in Marea Britanie, cu 22%, prima medie fiind, in 2018, 279 de lire sterline (desi aceasta variaza in functie de tipul animalului de companie).

"Asiguratorii care incearca sa profite la maxim de o imbunatatire a industriei de asigurari pentru animalele de companie se vor confrunta cu mai multe provocari. Cativa jucatori tind sa domine acest peisaj la nivel national, ceea ce face ca diferentierea de competitie sa fie esentiala. In plus, costul despagubirilor este in continua crestere. Daca acest lucru poate fi, partial, responsabilitatea proprietarilor de animale, o crestere a primelor de asigurare poate determina asiguratorii sa isi reevalueze optiunile", sustine Beatriz BENITO.