1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

MedLife a intrat miercuri la tranzactionare pe piata de capital cu simbolul "M"

MedLife a intrat de miercuri la tranzactionare pe piata de capital romaneasca cu simbolul "M", dupa ce oferta a fost subscrisa. Titlurile MedLife au deschis la pretul unitar de 26 lei, conform datelor Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Este un moment istoric. Este recunoasterea ca antreprenorii romani vor avea acces la capital. Si astfel, in loc sa fie prada companiilor straine, sa fie ei cei care achizitioneaza. (...) Sper ca s-a spart gheata IPO-urilor private", a declarat, miercuri, Lucian ANGHEL, Presedintele BVB.

Potrivit lui Lucian ANGHEL, oferta MedLife este prima oferta publica initiala (IPO) a unei companii private din Romania dupa aproape un deceniu si reprezinta un pas inainte pentru piata de capital. "Eu cred ca tranzactia a fost un mare succes, daca ne uitam la suprasubscrierea consistenta de pe partea de retail, ceea ce arata un interes foarte ridicat", a adaugat el, subliniind ca MedLife este prima companie din domeniul medical care este listata la BVB.

"Eu cred ca pentru piata de capital a venit Mos Craciun. Este finalul de an care a insemnat foarte mult pentru piata de capital romaneasca, care a reusit anul acesta cateva performante. Astazi a venit si cadoul, care se numeste MedLife. Pentru investitori si pentru alti antreprenori privati, semnalul de astazi este colosal", a spus, la randul sau, Mircea URSACHE, Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, prezent la deschiderea primei zile de tranzactionare MedLife.

Valoarea totala a ofertei este de 230 milioane lei, pentru 8,8 milioane de actiuni reprezentand 44% din numarul total. Pretul final de oferta implica o capitalizare de piata a companiei de 522,4 milioane lei.

Fondul de private equity V4C a vandut intreaga sa participatie in companie reprezentand 36,25% din capitalul social, in timp ce IFC — 7,75%. Tranzactionarea la bursa, sub simbolul M, se asteapta sa inceapa pe 21 decembrie. Perioada de stabilizare pentru pretul actiunilor se va incheia nu mai tarziu de 20 ianuarie 2017.

Ca urmare a ofertei, actionarii majoritari (familia Marcu) detin 51% din capitalul social al MedLife si IFC detine cel putin 5%. Familia Marcu si IFC au fost de acord sa ofere aranjamente obisnuite de interdictie a instrainarii actiunilor pe o perioada de 6 luni.