1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Michael THEILMEIER: Pana in anul 2035, vehiculele partial autonome ar putea reprezenta un sfert din vanzarile globale de masini noi

"Astazi, stabilirea preturilor pe segmentul asigurarilor auto se face pe baza unei mari varietati de parametri, validitatea unora dintre acestia nu neaparat dovedita statistic. Cu toate acestea, asistam, in momentul de fata, la schimbari semnificative a parametrilor folositi. Pentru a intelege mai bine aceste modificari, mentionez ca se estimeaza ca, pana in anul 2030, circulatia masinilor conduse 'manual' va fi restrictionata pe anumite drumuri. Iar pana in anul 2035, vehiculele (partial) autonome ar putea reprezenta un sfert din vanzarile globale de masini noi", a declarat Michael THEILMEIER, GDV, Chairman of Committee for CEE, GEN Re, cu prilejul IIF 2017 - New challenges for the CEE motor insurance industry.

"Mai mult decat atat, Boston Consulting Group estimeaza ca sistemele de protectie introduse pe masini vor conduce la o reducere de 75% a costurilor cu daunele pe segmentul asigurarilor RCA", a adaugat Michael THEILMEIER.

Vorbind despre regiunea Europei Centrale si de Est, acesta a subliniat ca "asigurarile auto vor continua sa ramana cel mai important segment, iar volumul mare de business impune ca procesul de subscriere sa devina din ce in ce mai eficient".