1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Negocierile dintre Banca Transilvania si Bancpost s-ar putea finaliza in octombrie

Banca Transilvania (BT) este la un pas de achizitia Bancpost, de la grupul grecesc Eurobank, negocierile dintre cele doua parti fiind estimate a se finaliza la sfarsitul lunii octombrie a.c.

"Banca Transilvania informeaza investitorii ca negocierile privind achizitia Bancpost continua.

Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate dupa parcurgerea etapelor necesare si obtinerea aprobarilor. Finalizarea negocierilor este estimata la finalul lunii octombrie a.c.", a transmis BT investitorilor, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Grecii de la Eurobank au anuntat inca de la inceputul anului ca sunt in cautarea unui partener strategic pentru Bancpost Romania.

Bancile grecesti mari cauta solutii sa isi reduca expunerea externa si sa isi consolideze businessul central, conform acordului de sustinere financiara, de miliarde de euro, convenit cu creditorii internationali.

BANCPOST, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o retea de peste 140 de sucursale in Romania, care este una dintre cele mai mari piete ale Eurobank in afara Greciei.

In primul semestru din 2017, Banca Transilvania a raportat un profit net in valoare de 496 milioane lei, in crestere cu 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La nivel de grup, profitul inregistrat a fost de 513 milioane de lei, mai mare cu 6,65%, potrivit rezultatelor financiare anuntate de banca.

Amintim ca Banca Transilvania a achizitionat si Volksbank, in 2014, urcand pe pozitia a doua pe piata bancara.