XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 390 - 12 iulie 2017
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

FII #TREAZLAVOLAN!

Siguranta rutiera trebuie sa fie o prioritate si pentru Romania, in conditiile in care accidentele rutiere reprezinta o problema importanta in tara noastra. Chiar si Banca Mondiala a atras atentia, recent, ca Romania are cea mai slaba performanta din UE in ceea ce priveste siguranta rutiera.

Cu aproximativ 2.000 de oameni care si-au pierdut viata in trafic in 2015 si alti 9.000 care au fost raniti in accidente rutiere, cifrele Romaniei sunt de doua ori mai mari decat media UE-28, iar cifrele care caracterizeaza siguranta rutiera sunt de trei ori mai slabe in comparatie cu tari cum ar fi Suedia, Danemarca si Marea Britanie. Costul economic al acestor tragice pierderi de vieti omenesti este estimat intre 4-10 miliarde de lei (1-2,5 miliarde de lei), conform datelor Bancii Mondiale.

In acest context este evident ca proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential.

Una din cele mai importante campanii este "FII TREAZ LA VOLAN!", initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, care va continua, in aceasta vara, cu a doua editie.

Campania "FII TREAZ LA VOLAN!", desfasurata intre 15 iulie si 15 septembrie a.c., este sustinuta si anul acesta mai multe VIP-uri, printre care Nicu ALIFANTIS, Mircea VINTILA, Dan HELCIUG, Titi AUR si Dan FINTESCU.

Daca esti un sofer, un biciclist, un motociclist sau un pieton responsabil, poti sustine si tu siguranta rutiera din Romania! Alatura-te campaniei "FII TREAZ LA VOLAN!"

Andreea RADU

INTERVIU  
Un rol important (in vederea dobandirii unui comportament responsabil in trafic) il au si campaniile de constientizare derulate de autoritati sau alte entitati cu preocupari in domeniu.

Costin TATUC, Consultant, TATUC SERV Consulting
XPRIMM: Care sunt principalele cauze care conduc la producerea de accidente rutiere in tara noastra? Care considerati ca pot fi cele mai eficiente masuri pentru prevenirea acestora?
COSTIN TATUC:
In ultimii ani, la nivel national, primele doua cauze de producere a accidentelor rutiere sunt indisciplina pietonala si viteza. Ambele au cate un procent de circa 20% din total, ocupand primul loc alternativ, in raport de anotimp. Formele de manifestare cele mai frecvente ale acestor abateri sunt: traversarea neregulamentara, respectiv viteza neadaptata la conditiile meteo, de drum sau de trafic. Aceasta este situatia din punct de vedere statistic, raportat la abaterea comisa - criteriul in functie de care accidentele sunt inregistrate in evidente.

La o analiza mai profunda insa, descoperim o cauzalitate complexa la care contribuie din plin carentele educative si superficialitatea pregatirii in cadrul scolilor de soferi, care nu faciliteaza recunoasterea si gestionarea corespunzatoare a riscului in trafic sau stapanirea autovehiculelor in situatii limita, precum derapajul sau acvaplanarea. Aceste aspecte, coroborate cu caracteristicile comportamentale specifice soferului autohton, precum supraevaluarea propriilor aptitudini si ideea ca "nu mi se va intampla tocmai mie" pentru ca "circul asa de atata timp si n-am avut probleme", cresc exponential riscul de accident. In plus, convingerea daunatoare ca daca incalci normele rutiere cu moderatie, depasind limita legala de viteza doar cu 10-20 de km/h sau consumand numai un paharel cu bauturi alcoolice nu-i nicio problema, amplifica si mai mult riscul rutier si se ajunge la situatia grava in care suntem astazi: locul al doilea in U.E. la mortalitate rutiera, cu 97 de persoane decedate in accidente rutiere la milionul de locuitori, aproape dublul mediei europene (50).

Continuare


TENDINTE  


Cum se va transforma piata asigurarilor in 10 ani?

Piata globala de asigurari sufera transformari in fiecare an - apar tendinte noi, jucatori noi, preferintele clientilor se schimba, produsele se adapteaza, tehnologia aduce provocari noi, dar si evolutii spectaculoase, unele piete cunosc cresteri mai accelerate, ducand chiar la schimbarea ierarhiei la nivel mondial.

Asadar, in urmatorul deceniu, dinamica pietelor de asigurari emergente va fi mult mai ridicata decat a celor dezvoltate, estimeaza analistii ALLIANZ intr-un studiu recent. Pe regiuni, pietele asiatice vor consemna cele mai rapide majorari, multe dintre acestea urmand a raporta cresteri cu doua cifre. In acest caz, piata asigurarilor din China urmeaza sa creasca de peste patru ori in urmatorii 10 ani.

Continuare

Andreea RADU
JOB  
Metropolitan Life Claims Specialist
  Senior Customer Service Representative - POS (Policy Owner Services)
GROUPAMA Asigurari Director Zonal Vanzari Bucuresti
  Director Zonal Vanzari Sud
ASIROM VIG Inspector Antifrauda
  Testing & Support Engineer
  IT Business Analyst
  Unit Manager (coordonator vanzari)
  Manager Vanzari
  Consilier subscriere asigurari generale - junior
Fabrica de Asigurari Asistent in brokeraj (partener francizat)
VERASIG Broker de Asigurare Senior Broker
Marsh Romania Broker in asigurari auto/leasing
Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF Specialist Piete Reglementate
  Auditor IT - Consultant in Informatica
GENERALI Romania Actuar Asigurari de viata
PIRAEUS Broker de Asigurare-Reasigurare Account Manager
OMNIASIG VIG Sef Departament Casco Retail si AMM
  Inspector daune - Domeniul Non-Auto
ERGO Asigurari Senior Actuary / Junior Actuary
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Actuar
  Director Market-Management si Comunicare
  Sef compartiment asigurari agricole - locatie Bucuresti
  Specialist asigurari agricole - locatie Bucuresti
CertAsig Marine Claims Handler / Manager
WILLIS Towers Watson Romania Junior Broker
ABONARE  
Daca doriti sa va abonati click aici!
Daca doriti sa va dezabonati click aici!
NOUA Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download

RECOMANDARI

Companii de asigurari

ERGO
EUROINS

Brokeri de asigurare


MARSH
DESTINE Broker
GLOBASIG
DAW Broker



Furnizor de servicii dedicate