1asig.ro

O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile

5 min. / 1.540 cuvinte
Desi continua sa ameninte Australia, incendiile de vegetatie au trecut, zilele acestea, in plan secund, mai ales prin prisma faptului ca vremea ajuta la stingerea acestora. Prim-planul a fost luat, insa, de un alt dezastru, care, in ultimele zile, a lovit mai multe zone din Australia. Grindina severa cu care se confrunta Australia a provocat, pana in prezent, pierderi de cel putin 320 de milioane de dolari.

PROMO


In acest context, the Insurance Council of Australia (ICA) a declarat stare de "catastrofa". Pe de alta parte, meteorologii avertizeaza ca temperaturile vor continua sa creasca in perioada urmatoare.

Potrivit Daily Mail, grindina a facut ravagii in Melbourne, Canberra si Sydney, provocand, potrivit celei mai recente estimari, pagube 320 de milioane de dolari, 29.000 de cereri de despagubire fiind depuse pana in prezent, doua treimi dintre acestea fiind pentru pagube pe segmentul auto. ICA le-a cerut companiilor de asigurari sa prioritizeze pagubele produse de grindina. Autoritatile se asteapta ca pagubele sa creasca in continuare si amintesc de furtuna care a lovit Sydney in decembrie 2018, care a lasat in urma 143.000 de cereri de despagubire in valoare totala de peste 1,3 miliarde de dolari.

"The Insurance Council of Australia a declarat stare de catastrofa, ceea ce inseamna ca dosarele depuse de asiguratii afectati de grindina trebuie prioritizate de companiile de asigurari, care trebuie sa faca tot posibilul sa-i ajute pe asigurati si trebuie sa faca acest lucru cat mai repede", a declarat Campbell FULLER - Purtator de cuvant, the Insurance Council of Australia -, care a facut referire, potrivit sursei citate, si la incendiile care au mistuit Australia: "Este, cu siguranta, o vara foarte agitate, iar sezonul dezastrelor nu a ajuns nici macar la jumatate."

In prima parte a zilei de luni, australienii au apelat serviciile de urgenta (the Emergency Services Agency) de 1.900 de ori, o cifra de 3 ori mai mare decat media anuala, in noaptea de luni spre marti alte 900 de apeluri de urgenta fiind initiate. Grindina severa a afectat sute de cladiri, locuinte si masini. De asemenea, furtuna de grindina a ranit oameni si animale, mai arata the ACT Ambulance Service. Serviciile de urgenta au intervenit pe parcursul noptii de luni spre marti in toate regiunile afectate. In dimineata zilei de marti, 4.000 de locuinte nu erau alimentate cu energie electrica.

"Regiunile Sutherland, Miranda si Caringbah au fost cele mai afectate. Este un sezon uluitor, vremea a fost extrem de neobisnuita", a declarat, pentru ABC TV, Paul BAILEY - Assistant Commissioner, SAS. La randul sau, David ELLIOT - Emergency Service Minister, New South Wales -, precizeaza ca precipitatiile inregistrate in zonele afectate de incendii se pot comporta diferit si pot genera inundatii fulgeratoare, care pot aduce si resturi de cenusa, sol, copaci si roci. Autoritatile sustin ca, in dimineata zilei de marti, fusesera emise avertizari de vant puternic pentru zone precum Byron, Coffs sau Macquarie.

248 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO