1asig.ro

O companie de asigurari din Hong Kong le trimite asiguratilor alerte pe mobil cu privire la situatia COVID-19 din zona in care se afla

5 min. / 1.540 cuvinte
Pentru a atenua, intr-o anumita masura, ingrijorarile publicului cu privire la situatia COVID-19, AIA Hong Kong a lansat un serviciu prin intermediul caruia le trimite asiguratilor alerte pe mobil cu cele mai recente informatii cu privire la cazurile de coronavirus din diferite zone, in functie de locul in care se afla acestia sau de cel in care urmeaza sa ajunga, noteaza Asia Insurance Review.

PROMO


Acest serviciu este disponibil, in prezent, prin intermediul aplicatiei mobile AIA Connect, disponibil tuturor utilizatorilor inregistrati, indiferent daca acestia sunt sau nu clienti AIA Hong Kong. AIA Connect combina cele mai noi informatii oferite de autoritatile locale privind COVID-19 cu tehnologia GPS si cu o tehnologie tip geofencing (geoperimetru), mai arata sursa citata.

Dupa ce descarca aplicatia din App Store sau Google Play, utilizatorii incep sa primeasca alerte pe mobil atunci cand se afla la 200 de metri de o cladire in care au fost confirmate sau, dupa caz, sunt suspectate infectii cu COVID-19. Utilizatorii au si posibilitatea de a accesa mai multe detalii despre cazurile respective - numarul total al cazurilor, sexul si varsta fiecarui pacient/suspect.

Totodata, utilizatorii pot opri/porni alertele pentru toate locatiile sau doar pentru unele, pentru a primi alerte doar atunci cand doresc. Comentand asupra acestui nou serviciu, Peter CREWE - CEO, AIA Hong Kong & Macau -, spune ca AIA Connect este o alta demonstratie a modului in care companiia foloseste tehnologia pentru a-si linisti clientii si pentru a le oferi acestor sprijin in astfel de momente critice.

Ca raspuns la pandemia COVID-19, compania a lansat deja o serie de initiative de asistenta a asiguratilor, inclusiv protectie sporita gratuita, masuri de sustinere a cererilor de despagubire, precum si masuri care sa asigure ca achizitionarea unei polite poate fi facuta si de la distanta, eliminand astfel interactiunea fata in fata dintre asigurat si asigurator.

AIA asigura gratuit membriii echipele de dezinfectie din Hong Kong si Macau si, prin intermediul Fundatiei AIA, distribuie catre persoanele mai putin privilegiate kit-uri care ajuta la protejarea sanatatii. Hong Kong a raportat, pana in prezent, 192 de cazuri COVID-19 si a instituit masuri de carantina obligatorie pentru toate sosirile din afara tarii, mai putin Macau si Taiwan, in incercarea de a opri raspandirea virusului.

183 accesari