1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

O singura companie de asigurari de viata insolvabila

Conform raportarilor transmise de societatile de asigurare care practica asigurari de viata, la data de 31.12.2002 numarul companiilor care nu prezentau nici un risc de insolvabilitate (avand gradul de solvabilitate mai mare ca 2) era de 19.
Singura societate insolvabila pe acest segment de asigurari a fost ASIRAG. In 2003 Consiliul CSA a hotarat sa limiteze operatiunile desfasurate de aceasta societate pentru asigurarile de viata, in sensul interzicerii incheierii de noi contracte pentru toate clasele de asigurari de viata pentru care a fost autorizata, precum si reinnoirii, la data expirarii, a tuturor contractelor in vigoare aferente acestei categorii.
Conform deciziei emise, ASIRAG va administra in continuare contractele de asigurare in vigoare aferente categoriei asigurari de viata, pana la expirarea acestora, si va ramane raspunzatoare pentru obligatiile asumate prin acestea. Totodata, pana la data de 30 iunie 2003, ASIRAG urma sa prezinte Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor rezultatele negocierilor privind transferul de portofoliu aferent categoriei asigurari de viata sau solutia adoptata pentru majorarea capitalului social.
Gradul de solvabilitate al societatilor de asigurare poate fi consultat pe www.1asig.ro
PROMO