1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Octombrie - o luna dedicata asigurarilor de locuinte

Conform datelor publicate recent de autoritati, in primele 8 luni din acest an, in Romania au avut loc peste 3.500 de incendii, adica in jur de 14 incendii pe zi. In aceeasi perioada, pe teritoriul tarii noastre au avut loc 162 de cutremure, ceea ce inseamna aproximativ 20 de cutremure pe luna sau cel putin unul la fiecare doua zile. Iar pana in prezent, de la inceputul anului si pana acum, peste jumatate din judetele Romaniei au fost afectate de inundatii.

Numerele, fie ele mici sau mari, sunt doar orientative. Indiferent daca este vorba de un eveniment provocat ca urmare a neglijentei umane, precum incendiul, sau de o catastrofa naturala care poate fi cel mult prevazuta, insa nu evitata, precum cutremurele sau inundatiile, un lucru este cert: locuintele au fost si continua sa fie expuse unei varietati de riscuri.

Masurile pe care oamenii le pot lua impotriva unor astfel de amenintari au, de cele mai multe ori, un caracter doar preventiv: de la evitarea construirii locuintelor in zonele predispuse inundatiilor si alegerea unor materiale de constructie speciale pana la instalarea unor sisteme de detectare a incendiilor sau a sistemelor de securitate si comportamentele preventive specifice in cazul in care proprietarii pleaca din locuinta pentru o perioada mai mare de timp, toate acestea reprezinta masuri recomandate, dar a caror implementare nu poate garanta niciodata eliminarea completa a riscurilor.

In acest caz, toate eforturile preventive ar trebui dublate si de masuri financiare de protectie, care pot deveni o reala salvare in cazul unei pagube.

De aceea, octombrie este, conform traditiei, "Luna Asigurarilor de Locuinte". Campania, organizata de ASF - Autoritatea de Supraveghere, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor are drept scop cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care este expusa casa in care locuiesc, precum si a gradului de informare a acestora privind mijloacele de protectie financiara pe care le au la dispozitie prin incheierea unei asigurarii obligatorii sau facultative.