Opinii - Pagina 3 - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri Bucuresti
30
1 EUR = 4.6660 RON
1 USD = 4.0348 RON


RFI
 

Opinii

Pentru ca 1asig.ro doreste sa fie si mai aproape de cititori si de toti cei care activeaza in industria asigurarilor, lansam astazi o noua provocare editoriala. Astfel, va invitam sa deveniti "Redactori ai Pietei Asigurarilor" si va dedicam rubrica "Opinii" - o sectiune deschisa, in care aveti posibilitatea de a publica materialele, opiniile si articolele proprii, pe orice tema legata de domeniul asigurarilor si reasigurarilor.

Reguli de publicare

Materialele trebuie sa fie redactate in limba romana si nu trebuie sa incalce drepturile de autor. De altfel, autorii sunt integral responsabili pentru textele trimise, in cazul constatarii unui act de plagiat.

Autorii care doresc sa publice articole trebuie sa furnizeze numele real si o adresa de e-mail valida.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a selecta pentru publicare materialele primite, avand in vedere articolele care vor prezenta cel mai mare grad de interes pentru piata si profesionistii din asigurari.

Asadar, dragi cititori, va invitam sa scrieti! Asteptam materialele dumneavoastra pe adresa de e-mail redactia@mxp.ro!Ce presupune proiectul de norma al ASF privind gestionarea riscurilor legate de folosirea sistemelor informatice


Mihnea MIRONESCU
Consultant

Proiectul de norma al ASF se incadreaza, in opinia mea, in cadrul legislativ creat in ultimii ani datorita normei Solvency II, si anume gestionarea activitatii companiilor de asigurare, reasigurare si intermediere bazata pe managementul riscului.
Continuare

Protectia consumatorului - intre practicile incorecte si nevoia de educatie


Calin M. RANGU

Director
Directia Protectia Consumatorilor
ASF

Protectia consumatorilor este un domeniu vast, avand doua componente, reactiva si proactiva, cu multiple ramificatii.
Continuare

Probleme in colectarea datelor necesare pentru Solvency II


Mihnea MIRONESCU
Consultant

Multi asiguratori vor intra curand intr-o cursa contra cronomentru pentru a-si documenta fluxurile de date, pentru a stabili cine este responsabil de aceste date, ce controale exista pentru asigurarea calitatii datelor si caile prin care aceasta este monitorizata.
Continuare

Pret "rezonabil" pentru RCA?


Paul DUMITRU
Managing Partner
CRUX Insurance Broker

Recent am citit un articol scris de Robert DETLEFSEN - Vicepresedinte al unei asociatii ce reprezinta aproximativ 1.400 de asiguratori din SUA - cu privire la accesibilitatea pretului asigurarilor RCA in randul consumatorilor din SUA. Avand in vedere dezbaterile inca de actualitate cu privire la pretul RCA  in Romania, subiectul necesita o mai mare aprofundare.
Continuare

Impactul Solvency II in IT si Data Management


Mihnea MIRONESCU
Consultant

Dupa mai multe amanari, directiva UE 58 din 2013 prevede ca Solvency II se va aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2016. Acest lucru inseamna ca asiguratorii mai au la dispozitie mai putin de 1 an pentru a se pune la punct cu cerintele acestei directive.
Continuare

Inovatiile financiare - intre protectia consumatorilor si promovarea schimbarii


Calin M. RANGU

Director Adjunct
Supraveghere Integrata

Daca ne uitam in jur, apar tot felul de termeni noi, descriind produse financiare considerate inovatoare. Chiar si criza financiara a anilor 2008 a fost generata de asemenea inovatii. Concluzia ar putea fi ca inovatiile sunt rele.
Continuare

Piata merge prost. Hai sa o schimbam!


Lucian MARIN


Cu oricine vorbesti despre piata de asigurari pare a fi nemultumit. "Lucrurile nu merg bine" se cam aude de la oricare din jucatori, fie broker, agent sau asigurator. La randul lor, clientii si furnizorii de diverse servicii catre asiguratori sunt si ei, in numeroase randuri, vocali in a-si exprima dezamagirea.
Continuare

Educatia financiara, dincolo de literatura


Calin M. RANGU

Director Adjunct
Supraveghere Integrata

Consumatorii de servicii financiare sunt prinsi intre perceptie, nevoile initiale si ofertele pietei (cand contracteaza) si realitate, buna sau rea (cand beneficieaza de rezultatul contractat si in unele cazuri isi dau seama de adevarul la care nu se asteptau). Uneori sunt prinsi intre profesionisti si profitori.
Continuare

Despre securitatea cibernetica


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Supraveghere Integrata

Traim intr-o lume interconectata, in care identitatea noastra se distribuie instantaneu in lumea virtuala. Dar stim cine suntem in aceasta lume? Odata prezenti in Internet, identitatea noastra este a tuturor, datele noastre pot fi vazute, utilizate cu sau fara voia noastra.
Continuare

Inovatia si consumatorii, intre cercul vicios si cercul calitatii


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Supraveghere Integrata

Raportul "Consumer Trends Report" al EIOPA constata ca noile tehnologii incep sa influenteze direct piata.
Continuare

Piata asigurarilor este neacoperita. Sunt prea putini intermediari sau poate... prea multi?


Emilian ONESCIUC

Non multa, sed multum.

In acceptiunea generala, un agent de vanzari bun este un agent care vinde mult. Si, in majoritatea cazurilor, este firesc sa fie asa. Acesta este rolul agentului, pentru aceasta este platit: sa vanda.
Continuare

Quid prodest?


Dany Herman

Cui foloseste? La ce bun? Iarasi schimbam? - sunt cuvintele pe care le auzim, rostim, gandim fiecare zilnic, in societatea noastra instabila, confuza, fara modele de viata solide, in care prima poezie invatata de copii ne indeamna sa incalcam porunca a 8-a a decalogului biblic si in care toti cautam sa ne trimitem urmasii in strainatate, cat mai departe, in timp ce noi... ne pregatim sa stingem lumina.
Continuare

Tipologiile de risc AIDAS si cresterea performantei in vanzari


Elena PALIMAC
Psiholog, NeuroCoach in Programul Q-Life NeuroVanzari

In articolul "Cum sa vinzi mai mult in functie de tipologiile financiare", publicat in data de 8 iulie 2014, fondatorul proiectului NeuroAsigurari.ro , ec. Sorin RIMBU, vorbea despre mutatiile semnificative in comportamentul financiar al clientilor aparute ca urmare a traversarii unei perioade indelungate de recesiune economico-financiara.
Continuare

Importanta organizarii pe procese in scopul prevenirii riscurilor operationale generate de IT


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Supraveghere Integrata

Desfasurarea oricarei activitati trebuie sa respecte niste principii manageriale, generale si specifice. Pentru ca o organizatie sa isi gestioneze riscurile specifice, generate de managementul impropriu al tehnologiei informatiei, se impune o organizare pe procese. In acest sens, entitatea ar trebui sa isi organizeze managementul sistemelor informatice pe procese, utilizand cele mai bune practici, plecand de la referentialul ITIL/ISO 20.000-2, in functie de profilul si apetitul la risc, de dimensiunea entitatii si de categoria de risc.
Continuare

Evaluarea interna a riscurilor operationale


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Evaluarea interna a riscurilor operationale devine din ce in ce mai importanta datorita vulnerabilitatilor generate de utilizarea sistemelor informatice, dar mai ales din cauza cresterii probabilitatii ca aceste vulnerabilitati sa se materializeze.
Continuare

Evolutiuni si circumvolutiuni pe piata asigurarilor de viata


Silviu MACRINEANU
Director Marketing si Dezvoltare
DEXASIG Broker de Asigurare

Observand cu atentie - din postura de participant activ* - evolutia pietei de asigurari de viata din Romania, in cei aproape 20 de ani de existenta a ei, nu incetez sa raman uimit de evolutia sa, agitate si imprevizibila, bantuita de strategii de dezvoltare ciudate, de hotarari arbitrare, de participanti cu "staif" care nu reusesc sa convinga, de tranzactii cu totul surprinzatoare.
Continuare

Analiza multirisc pentru clientii persoane fizice si juridice


Emilian ONESCIUC

Foarte rar se intampla ca toate riscurile potentiale care ameninta viata, proprietatea sau afacerea sa fie protejate de catre un singur consultant in asigurari. Teoretic, acesta ar trebui sa fie rolul brokerului.
Continuare

Practicile unui management al riscurilor operationale


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Directia Supraveghere Integrata
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Daca in numarul trecut am trecut in revista cateva prevederi ale Directivei Solvency II, acum ne vom indrepta atentia catre recomandarile Comitetului de la Basel referitoare la practicile necesare in domeniul managementului si supravegherii riscurilor operationale.
Continuare

Noile reglementari financiare, de la determinanti la implementare


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Directia Supraveghere Integrata
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Jacques de LAROSIERE ne reaminteste ca "esenta o reprezinta atat o supraveghere puternica, cat si o evaluare si un management al riscurilor atente. Acestea nu vor fi inlocuite niciodata de reguli."
Continuare

Riscurile se pot reduce prin supraveghere pe baze continue


Calin M. RANGU
Director Adjunct
Directia Supraveghere Integrata
Autoritatea de Supraveghere Financiara

Au aparut sau sunt in curs de aparitie diferite directive europene cu prevederi privind supravegherea prudentiala, criterii tehnice privind organizarea si abordarea riscurilor la nivelul entitatilor, procesul de supraveghere si evaluare, teste de stres prudentiale, supravegherea pe baza consolidata. Aplicarea modelelor, in general, se refera la cerintele de capital, de adecvare a capitalului, deci de a pune deoparte niste bani in cazul riscurilor operationale. Dar nu este suficient.
Continuare

Articole:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 64]


PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM