1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

PERILS: Pierderi de 1,6 miliarde de euro pentru industria de re/asigurari, dupa furtuna Ciara/Sabine/Elsa

Furtuna Ciara, cunoscuta si sub numele de Sabine sau Elsa, a provocat pierderi de 1,6 miliarde de euro pentru industria de re/asigurari, arata cea mai noua estimare PERILS. Sursa citata sustine ca estimarile vizeaza doar pagubele provocate de vant si furtuna, nu si de inundatii.

De asemenea, PERILS mai arata ca Germania s-a confuntat cu cele mai multe pagube, Ciara fiind, din punct de vedere al pagubelor care au fost provocate de vant si furtuna, cel mai costisitor eveniment european de la Friederike (2018).

Initial, PERILS estima, in baza informatiilor transmise de companiile de asigurari, ca pierderile vor fi de 1,55 miliarde de dolari. Ciara, asa cum e cunoscuta in Marea Britanie (Sabine - in Europa continentala, Elsa - in Norvegia), a lovit mai intai Irlanda si Marea Britanie si, la doua zile distanta, a afectat regiuni extinse din Franta, Olanda, Belgia, Germania, Polonia, Cehia, Slovenia, Suedia, Danemarca, Norvegia si alte tari. Vantul a provocat cele mai mari pierderi in Germania, iar inundatiile - in Marea Britanie.

"Furtuna a fost una deosebit de remarcabila, avand in vedere zona extrem de mare afectata de rafalele severe de vant, care s-au extins in Insulele Britanice si Europa continentala. Mai mult, durata a fost, la randul ei, neobisnuita, furtuna persistand timp de peste 48 de ore in mai multe tari. Se estimeaza ca, in total, 250 de milioane de persoane au fost expuse unor rafale de vant care au atins si depasit 80 km/h", mai noteaza PERILS AG.

Germania a resimtit cel mai puternic impact, fiind urmata de tarile din regiunea Benelux, Franta, Elvetia, Austria, Marea Britanie si Danemarca. Desi au inregistrat rafale puternice de vant, tari precum Irlanda, Norvegia si Suedia se confrunta cu un nivel scazut de pierderi asigurate. De asemenea, PERILS a mai subliniat ca, potrivit unei analize a datelor din ultimii 40 de ani, pagube precum cele provocate de Ciara (Sabine/Elsa) apar doar o data la trei ani.

Recent, AIR Worldwide estima ca pierderile produse de Ciara industriei de re/asigurari vor fi intre 1,1-1,9 miliarde de euro, in vreme ce RMS estima ca pierderile nu vor depasi 1,8 miliarde de euro. De asemenea, Aon puncta ca februarie a fost o luna extrem de activa in fenomene meteo extreme la nivel european, cu pierderi de peste 2 miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari. Furtunile si inundatiile care au lovit Europa in aceasta iarna au provocat pierderi de peste 3 miliarde de dolari pentru industria de profil.