1asig.ro

Pandemia COVID-19 limiteaza abilitatea asiguratorilor de a estima performantele financiare pentru 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
In contextul pandemiei COVID-19, asiguratorii din intreaga lume isi exprima incertitudinea cu privire la capacitatea de a emite estimari cu privire la performantele financiare pentru anul in curs. COVID-19 are efecte majore asupra diferitelor natiuni din intreaga lume, fiecare piata raspunzand diferit la acest focar.

PROMO


Avand in vedere rata de raspandire a virusului (determinata de autoritati si de reactia oamenilor la virus), rata mortalitatii (determinata de factorul demografic specific) si modul in care fiecare piata va fi afectata de COVID-19, asiguratorii intampina dificultati in incercarea de a estima cat de bine va merge afacerea anul acesta.

In raportul financiar pe 2019, GENERALI noteaza ca "intr-un context de incertitudine si volatilitate tot mai mari ca urmare a raspandirii ulteriorare a COVID-19, GENERALI considera ca, in momentul de fata, nu se poate realiza o estimare rezonabila a impactului pe termen mediu si lung."

La randul sau, SCOR noteaza, in propriul raport financiar, ca "exista o incertitudine semnificativa asupra impactului potential al pandemiei in baza informatiilor actuale. SCOR va continua sa evalueze, in mod constant, impactul COVID-19 asupra business-ului."

In Singapore, un studiu realizat recent de Autoritatea Monetara arata o perspectiva generala pesimista pentru anul in curs. In contextul COVID-19, Singapore a revizuit negativ prognoza pentru Produsul Intern Brut, determinand astfel participaantii la sondaj sa adopte o pozitie similara. Acum, sectorul financiar si cel de asigurari, in special, se asteapta mai degraba la o crestere de numai 2,6% comparativ cu nivelul de 3,5% estimat initial.

Intre timp, analistii incearca sa afle cat de rau va fi afectata economia globala ca urmare a pandemiei de CODIV-19. OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica - the Organization for Economic Cooperation and Development) sustine ca, in situatia in care COVID-19 va continua sa se raspandeasca, acest lucru ar putea determina ca, la nivel global, cresterea pentru anul acesta sa fie de numai 1,5% fata de prognoza initiala de 2,9%.

Anul trecut, productia globala a avut o valoare de 86,5 trilioane de dolari, dar, ca urmare a COVID-19, s-ar putea pierde 1,5%, spune RMS. "Singurul lucru cu o amploare mai mare decat acest virus a fost criza economica din 2008. Acesta este, cel mai probabil, un eveniment care apare o data la o suta de ani, prin care trebuie sa trecem si care inca e departe de a se fi terminat", subliniaza Robert MUIR-WOOD - Chief Research Officer, RMS.

212 accesari