1asig.ro
1asig.ro

Peste 1,7 milioane de locuinte nu pot fi protejate prin Flood Re, programul de asigurare impotriva inundatiilor din Marea Britanie

5 min. / 1.540 cuvinte
Cel putin 1,7 milioane de locuinte din Marea Britanie nu pot fi asigurate prin Flood Re, iar asta deoarece, indiferent de gradul de expunere la riscul de inundatii, acestea au fost construite incepand cu 2009, iar asiguratorii britanici au solicitat excluderea acestora din programul de asigurare impotriva inundatiilor, in incercarea de a descuraja dezvoltatorii imobiliari sa construiasca in zonele respective, arata cotidianul britanic The Telegraph.

PROMO


In momentul de fata, subliniaza sursa citata, citand statistici oficiale, 1,4 milioane de locuinte din Anglia, 173.076 din Scotia, 68.997 din Irlanda de Nord si alte 62.457 de locuinte din Tara Galilor sunt excluse din programul de asigurare Flood Re. In cele peste 1,7 milioane de locuinte, nu se regasesc si blocurile, cu 4 sau mai multe etaje, cu apartamente destinate inchirierii, indiferent de anul in care au fost construite.

"Nu se pune problema ca oamenii care locuiesc in aceste regiuni nu se califica pentru a obtine o asigurare de locuinta, ci de faptul ca, in aceste cazuri, nu se aplica prevederile Flood Re", a explicat, pentru sursa citata, un purtator de cuvant al Asociatiei Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI - the Association of British Insurers).

Teoretic, locuintele construite incepand cu 2009 ar trebui sa aiba o expunere redusa la riscul de inundatii, avand in vedere legile mai stricte in ceea ce priveste dezvoltarea imobiliara in regiunile expuse riscului de inundatii. Practic, insa, constructia de locuinte a continuat in aceste zone si, in anul fiscal 2015-2016, 9% din locuintele noi au fost construite in zonele cu cea mai mare expunere la riscul de inundatii.

"Riscul de inundatii ar trebui sa fie pe lista de prioritati, dar locuintele construite astazi sunt in continuare afectate de inundatii", a spus, pentru sursa citata, un purtator de cuvant al the National Flood Forum).

Flood Re a fost conceput sa functioneze pana in anul 2039, dar renuntarea la restrictia impusa locuintelor construite dupa 2009 nu este luata in calcul. Asiguratorii britanici au solicitat excluderea acestor locuinte fiind ingrijorati ca dezvoltatorii imobiliari din Marea Britanie au inceput sa contruiasca tot mai mult in zone expuse riscului de inundatii, avand in vedere ca aceste zone erau singurele disponibile.

471 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO