1asig.ro

Peste 10 milioane de infectii malware, detectate zilnic, in aprilie 2020, la nivel global

5 min. / 1.540 cuvinte
Aprilie 2020 a adus, la nivel global, nu mai putin de 404 milioane de infectii malware, potrivit unui studiu realizat de Atlas VPN, ceea ce inseamna, in medie, peste 10 milioane de infectii malware in fiecare zi din aprilie 2020. Potrivit sursei citate, peste 64% dintre atacurile malware au vizat institutii care activeaza in domeniul educatiei.

PROMO


In prima zi a lunii aprilie, au fost inregistrate, la nivel global, aproximativ 12 milioane de infectii malware, apoi numarul a scazut in fiecare zi, atingand cel mai mic nivel in data de 5 aprilie, cand harta Kaspersky Cyberthreats a indicat aproximativ 10 milioane de infectii malware pentru ziua respectiva. La doua zile distanta, era depasit pragul de 13,5 milioane de cazuri si, dupa o scadere usoara, in 8 aprilie, ziua de 9 aprilie a adus 14 milioane de infectii malware.

Incepand cu data de 9 aprilie, numarul cazurilor a scazut, ajungand, in data de 12 aprilie, la 11 milioane. Apoi, pe 13 aprilie, a ajuns la 14 milioane de infectii malware si, doua zile mai tarziu, a atins un nivel de aproximativ 15 milioane. Varful infectiilor malware a fost inregistrat in data de 16 aprilie, cu aproximativ 16 milioane de cazuri la nivel global. Apoi, numarul a continuat sa scada, ajungand la 11 milioane pe 19 aprilie. Pana la finele lunii, numarul zilnic de infectii malware a variat intre 11,7 - 15,1 milioane.

Centrul Asiei a fost, in aprilie, regiunea cu cel mai mare numar de atacuri malware. Statisticile arata, insa, doar numarul dispozitivelor protejate prin antivirusul Kaspersky si infectate cu malware. Prin urmare, este foarte posibil ca numarul real al infectiilor malware sa fi fost mult mai mare, avand in vedere ca celelalte dispozitive fie foloseau un alt software antivirus, fie nu erau protejate deloc.

In aprilie, arata sursa citata, cel putin 32,13% din dispozitivele din Tajikistan erau expuse la malware, in vreme ce Uzbekistan avea o rata de expunere de 31,44%. In China, Kaspersky a detectat infectii malware in 26,93% din dispozitive. Venezuela si Brazilia - ambele, cu rata de infectie de 12% -, si Mexic, cu 11%, sunt alte regiuni care apar in topul infectiilor malware.

Potrivit sursei citate, Belarus si Rusia au fost, luna trecuta, cele mai afectate tari din Europa. Astfel, dupa cum arata Kaspersky, 22,07% din dispozitivele din Belarus care foloseau antivirus Kaspersky erau expuse riscului de infectie cu malware, acest numar ajungand la 21,82% pentru dispozitivele ce foloseau in Rusia acelasi tip de software antivirus.

In aprilie, institutiile din domeniul educatiei au experimentat peste 4,2 milioane de infectii malware, arata Microsoft, care subliniaza ca institutiile din acest domeniu au avut cea mai ridicata rata de expunere prin prisma faptului ca infractorii cibernetici se asteptau ca studentii si profesorii sa nu fie prea bine pregatiti pe segmentul de securitate cibernetica. Numarul de atacuri malware este de asteptat sa creasca in timpul examanelor, asa ca, potrivit sursei citate, institutiile care planuiesc organizarea unor examene la distanta trebuie sa fie pregatite si sa solicite sprijinul unor specialisti IT, pentru a elimina riscul de pierdere a unor date sensibile.

Sectorul de business si servicii profesionale a fost al doilea cel mai expus la atacuri malware, inregistrand peste 623.000 de astfel de cazuri, in vreme ce industria de retail s-a confruntat, in aprilie, cu 540.000 de cazuri. In finante si asigurari, mai arata Microsoft, s-au inregistrat 5% din totalul cazurilor de malware la nivel global, in vreme ce segmentul de sanatate a inregistrat aprocimativ 270.000 de atacuri malware.
173 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO