1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Peste 100 de conducatori auto, depistati cu viteze de peste 180 km/h

Politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane au depistat, in perioada 23 aprilie - 1 mai a.c., peste 100 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteza inregistrata a fost de 229 km/h, pe autostrada A1.

Toate persoanele au fost amendate, totodata fiindu-le retinute permisele de conducere, pentru 90 de zile, a transmis Politia Romana.

In perioada 23 aprilie - 1 mai a.c., politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane au actionat pentru prevenirea accidentelor de circulatie si pentru siguranta traficului rutier.

Astfel, pe autostrada A1, 56 de soferi au fost inregistrati circuland cu viteze cuprinse intre 180 km/h si 229 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au inregistrat 3 conducatori auto care se deplasau cu viteze de 188 km/h, 191 km/h si 199 km/h.

Tot in aceasta perioada, pe autostrada A3, politistii au depistat 43 de soferi care au depasit limita legala de viteza, deplasandu-se cu viteze cuprinse intre 181 km/h si 213 km/h.

Viteza maxima a fost inregistrata la data de 24 aprilie a.c., la ora 15.06, la kilometrul 73 al Autostrazii A1, cand politistii au depistat un barbat, de 25 de ani, din localitatea Bujoreni, judetul Valcea, care conducea cu viteza de 229 km/h.

Toti conducatorii auto depistati au fost sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei. De asemenea, ca masura complementara, le-au fost retinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Politia Romana reaminteste ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent, intre 1.305 si 2.900 de lei).

Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Viteza excesiva, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. De exemplu, in 2016, viteza neadaptata la conditiile de drum a cauzat 17,2% din totalul accidentelor rutiere grave produse in 2016 in Romania.

Din pacate, in 2017, Romania a fost statul membru al UE cu cea mai ridicata rata a accidentelor mortale pe sosele: 98 de decese la un milion de locuitori, cu 1% mai mare fata de 2016 (cand rata fusese de 97 de decese la un milion de locuitori).

Proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman, astfel, mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential. "FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care au ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania. Campania "FII TREAZ LA VOLAN!" va continua, in 2018, cu a treia editie, mizand pe mesaje menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine urca la volan obosit sau care se lasa distras de smartphone in timp ce conduce, dar si mesaje in ceea ce priveste riscul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

PROMO