1asig.ro
1asig.ro

Peste 400 de accidente rutiere s-au produs, in primele 9 luni, in urma neacordarii de prioritate pietonilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Pietonii reprezinta o categorie de participanti la trafic extrem de vulnerabila. Conform datelor publicate de IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane, in primele 9 luni ale anului 2019, s-au produs 464 de accidente rutiere pe fondul neacordarii de prioritate pietonilor, in urma carora 58 de persoane au decedat, iar alte 412 au fost ranite grav.

PROMO


Pentru a reduce riscul unui astfel de accident, Politia Romana ii sfatuieste pe soferi:
  • Reduceti viteza si conduceti cu mare atentie in zona locurilor special amenajate pentru traversare, a scolilor si pe drumuri publice fara trotuar din localitati;
  • Acordati prioritate pietonilor angajati in traversare;
  • Adaptati viteza la conditiile meteo si rutiere, ca sa puteti opri in siguranta;
  • Lasati telefonul mobil si mesajele pentru urmatoarea stationare;
  • Pastrati o distanta suficienta fata de masina din fata dumneavoastra;
  • Nu stationati in zona trecerii de pietoni ca sa nu blocati vizibilitatea celorlalti soferi.
De asemenea, pentru a preveni si reduce evenimentele rutiere produse din cauza neacordarii prioritatii de trecere pietonilor de catre conducatorii de vehicule, Politia Romana a lansat, pe 17 octombrie a.c., campania de prevenire rutiera "TRAUME IREPARABILE", sub sloganul "Masinile se repara, oamenii nu!". Demersul urmareste informarea soferilor si a celorlalti participanti la traficul rutier cu privire la consecintele neacordarii prioritatii de trecere pietonilor.

Clipul video pentru promovarea mesajului, care poate fi urmarit aici, a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel incat conducatorii de vehicule sa constientizeze ca pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care ii expun in cazul unui accident sunt foarte mari. In timp ce masinile se repara si merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate sufera traume fizice si psihice greu sau imposibil de depasit.

Campaniile de siguranta rutiera, o solutie pentru reducerea accidentelor

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

Printre masurile de preventie pe care le desfasoara Politia Romana se numara sustinerea si desfasurarea mai multor campanii de educatie si preventie rutiera. De asemenea, Politia Romana sustine, inca de la lansarea proiectului in 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Anul acesta, proiectul, initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, a ajuns la cea de-a IV-a editie.

739 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO