Piata Asigurarilor - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri Bucuresti
13
1 EUR = 4.6524 RON
1 USD = 3.9764 RON


RFI

Piata Asigurarilor

Societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris, in primul trimestru al anului 2018, prime brute in valoare de aproximativ 2,53 miliarde lei, in scadere usoara (1,45%) fata de trimestrul I 2017.

Autoritatea de Supraveghere Financiara precizeaza ca inceputul anului 2018 a fost caracterizat de o imbunatatire a indicatorilor de solvabilitate. La sfarsitul primelor trei luni ale anului, toate societatile de asigurare indeplineau atat cerintele necesarului de capital de solvabilitate (SCR), precum si cerintele minime de capital (MCR). Ratele SCR si MCR la nivelul pietei calculate ca raportul dintre totalul fondurilor proprii eligibile sa acopere cerintele de capital si valoarea totala a necesarului de capital au inregistrat cresteri in trimestrul I 2018, comparativ cu trimestrul I 2017. Rata MCR la nivelul pietei a inregistrat o crestere cu 5,68%, iar rata SCR, o crestere cu 0,43%.

Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale (AG) au fost, in primul trimestru al anului, in valoare de aproape doua miliarde lei (cu 1,36% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2017), in timp ce primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) au ajuns la suma de aproximativ 529 milioane lei, in scadere usoara (1,7%) fata de intervalul similar al anului trecut.

In primul trimestru al anului 2018, aproximativ 89% din volumul total de PBS a fost realizat de 10 societati de asigurare din cele 30 de societati care desfasurau activitate de asigurare/reasigurare la 31 martie 2018.

Astfel, pe primul loc in topul jucatorilor din piata a urcat ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, cu o cota de piata de 13,77% in perioada ianuarie-martie 2018, in timp ce CITY Insurance a coborat pe pozitia a doua, cu o cota de 12,53%. Topul este urmat de ASIROM VIG, OMNIASIG VIG, EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, NN Asigurari de Viata, GENERALI Romania, BCR Asigurari de Viata VIG si UNIQA Asigurari.Pe segmentul asigurarilor generale, lider ramane CITY Insurance, cu o cota de piata de 15,84%, fiind urmat de ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, ASIROM VIG, EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, GENERALI Romania, UNIQA Asigurari, PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale si Gothaer Asigurari Reasigurari.In ceea ce priveste asigurarile de viata, lider ramane NN Asigurari de Viata, cu o cota de piata de 35,77%, urmat de BCR Asigurari de Viata VIG, ERGO Asigurari de Viata, ASIROM VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, BRD Asigurari de Viata, GENERALI Romania, UNIQA Asigurari de Viata, SIGNAL Iduna Asigurari, GROUPAMA Asigurari.


Nota:Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.

Piata de brokeraj scade usor in primul trimestru din 2018

Piata de brokeraj din Romania a scazut cu circa 4,69% in primele trei luni din 2018, iar MARSH Broker a revenit pe primul loc, pozitie ocupata in urma cu un an, in timp ce SAFETY Broker a coborat pe pozitia a doua in clasament.

In urma centralizarii raportarilor transmise de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, la data de 31.03.2018, se constata o scadere procentuala a valorii primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata fata de aceeasi perioada a anului 2017, de 4,69%, de la peste 1,61 miliarde lei la 1,54 miliarde lei.

"Aceasta scadere este datorata in special scaderii volumului de prime intermediate pe asigurari generale cu 5,18%, corectata cu o crestere de 12,45% pe segmentul asigurarilor de viata. Aceasta scadere vine si in contextul unei scaderi insignifiante/ contractari a volumului total de prime brute subscrise raportate de asiguratorii locali cu 1,45%, manifestata atat pe segmentul asigurarilor generale, cat si de viata", se arata in raportul trimestrial publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In primul trimestru al anului 2018, brokerii de asigurare si/sau reasigurare au intermediat 60,96% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare (2,53 miliarde lei), ceea ce reprezinta o scadere cu 2,07 puncte procentuale, fata de gradul de intermediere inregistrat in perioada similara a anului 2017 (63,03%).La sfarsitul primului trimestru al anului 2018, figurau inregistrati in evidentele Autoritatii de Supraveghere Financiara un numar de 369 de brokeri de asigurare si/sau reasigurare autorizati, din care: 304 societati active, 45 societati cu activitatea interzisa temporar si 20 societati cu activitatea suspendata.

Conform datelor ASF, primii 10 brokeri detin o cota de piata cunulat de 47,33%.

Pe primul loc a urcat MARSH Broker de Asigurare Reasigurare, cu o cota de piata de 8,17%, fiind urmat de SAFETY Broker (7,47%), TRANSILVANIA Broker de Asigurare (5,56%), DESTINE Broker (5,18%), INTER Broker (4,83%).

Top 10 brokeri este completat de: DAW Management (4,03%), CAMPION Broker (3,59%), UNICREDIT Insurance (3,52%), PORSCHE Broker (2,24%) si AON Romania (2,24%).

PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM