1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Piata de leasing operational a crescut cu 8% in 2016

Piata de leasing operational a incheiat anul 2016 depasind nivelul de 60.000 de unitati in administrare, in crestere cu 8% fata de finalul lui 2015, a anuntat, joi, Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

In perioada ianuarie-decembrie, au fost inmatriculate aproape 14.400 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 13,3% din totalul inmatricularilor noi, de aproximativ 108.000 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.

"In urma unui an caracterizat de cresterea competitivitatii jucatorilor de profil, piata de leasing operational si-a continuat dezvoltarea, apropiindu-se, in pofida unui ritm de crestere mai mic decat in anii anteriori, de un nou prag - cel de 60.000 de autovehicule in administrare", a declarat Bogdan APAHIDEAN, Presedinte, ASLO.

"De asemenea, ca o dovada a cresterii intelegerii conceptului si beneficiilor leasingului operational, in 2016 ponderea serviciului complet (full service) din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%. Imi exprim in continuare asteptarea ca si companiile romanesti, fie ele mari sau IMM-uri, sa inteleaga mai bine acest produs, pentru a putea beneficia de avantajele sale", a adaugat Bogdan APAHIDEAN.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si BCR Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 98% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 75%, urmate de management de flote 17%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease Romania, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel Group, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociati sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass's Romania, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare si SGS Romania.