1asig.ro

Piata inchirierilor de birouri in Bucuresti, in crestere cu 7%

5 min. / 1.540 cuvinte
Tranzactiile de inchiriere a spatiilor de birouri in Bucuresti au cumulat o suprafata totala de 385.800 metri patrati in cursul anului trecut, in crestere cu 7% fata de datele din 2018, arata un studiu de specialitate.

PROMO


Potrivit ESOP Consulting, tranzactiile cu spatii noi (inchirieri, pre-inchirieri sau extinderi) au depasit 300.000 mp, ceea ce reprezinta cu aproximativ 11% mai mult decat in 2018.

"De asemenea, s-au inregistrat pre-inchirieri de suprafete mari de peste 10.000 mp care au depasit 80.000 mp si 25% din totalul tranzactiilor cu spatii noi, iar ritmul expansiunii operatorilor de servicii pentru corporatisti a fost ridicat", afirma Alexandru PETRESCU, Managing Partner la ESOP Consulting CORFAC International.

La trendul de crestere al suprafetelor de inchirieri pentru spatiile de birouri au contribuit livrarile record destinate serviciilor pentru corporatisti. Astfel, un exemplu este seria de tranzactii realizate de World Class, cel mai mare operator de sali de sport din Romania, care se extinde in trei mari proiecte statement din Bucuresti, prin intermediul ESOP Consulting.

In cursul anului 2019, tot tranzactii in serie, in mai multe cladiri noi de birouri, au realizat si operatorii din zona de servicii food Stradale si Carrefour.

De asemenea, cea mai mare tranzactie a anului trecut, din punctul de vedere al suprafetei inchiriate sau pre-inchiriate de catre o companie intr-o cladire de birouri, a fost realizata in ultimul trimestru, respectiv rezervarea unui spatiu de catre Ubisoft.

234 accesari