1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Politistii au retinut peste 660 de permise intr-o singura zi

Politistii rutieri au fost prezenti, marti, in trafic pentru prevenirea accidentelor de circulatie, constatand 106 infractiuni la regimul rutier. Astfel, 665 de conducatori auto, care au incalcat legislatia rutiera, au ramas fara permisul de conducere, iar in 238 de cazuri a fost retras certificatul de inmatriculare, anunta Politia Romana.

Politia Romana a derulat marti, 16 iulie, 221 de actiuni pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii publice, fiind angrenati peste 10.000 de politisti. Au fost organizate peste 4.000 de patrule si s-a actionat in trafic cu 290 de aparate radar.

De asemenea, politistii au intervenit la 2.385 de evenimente, dintre care 1.904 au fost sesizate prin 112.

In urma activitatilor, au fost constatate 765 de infractiuni, 114 persoane fiind surprinse in flagrant delict. Alte 6 persoane date in urmarire nationala sau internationala au fost depistate, iar in cauzele instrumentate au fost dispuse 28 de masuri preventive. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 9.726 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 3,3 milioane lei, iar ca masuri complementare au confiscat bunuri de peste 10.000 de lei.

Vara asta, FII TREAZ LA VOLAN!

In acest an, campania FII TREAZ LA VOLAN! se va desfasura pana pe 10 septembrie 2019 si se va concentra pe impactul oboselii la volan si masurile pe care soferii le pot lua pentru a reduce efectele acestui risc.

Editia a IV-a a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! are ca obiective atragerea atentiei soferilor, dar si a celorlalti participanti la trafic, asupra pericolului oboselii la volan, cresterea gradului de constientizare cu privire la riscurile la care se expun participantii la trafic, cresterea gradului de educatie rutiera si, indirect, scaderea numarului de accidente rutiere din Romania. Proiectul se va desfasura, in paralel, in mediul online si offline.

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

Esti un sofer obosit? Fa testul si afla!