1asig.ro

Primele ventilatoare pulmonare donate de GENERALI au ajuns la spitalele din Lombardia

5 min. / 1.540 cuvinte
Unitatile de terapie intensiva din cadrul spitalelor din Lombardia au primit, recent, primele ventilatoare pentru plamani importate din Germania, prin intermediul operatiunii umanitare Hope Onlus, operatiune realizata datorita donatiei facute de GENERALI in Fondul International Extraordinar pentru situatii de urgenta, pe fondul COVID-19, fond infiintat de gigantul italian si care are o valoare de pana la 100 de milioane de euro.

PROMO


Ventilatoarele pulmonare au fost transportate de la fabrica Dixon din Dusseldorf (Germania), la Milano, printr-o operatiune umanitara organizata de Hope Onlus, o organizatie non-profit specializata in proiecte de sanatate si educatie, care opereaza in Italia si Orientul Mijlociu. Colaborarea dintre toate partile care sunt implicate in acest proiect, fie ele publice, private sau non-profit, a facut ca livrarea ventilatoarelor pulmonare din industriile capable, catre tari din intreaga lume sa fie prioritara.

Sprijinul stiintific al Fondazione Bozzi si coordonarea directa dintre Hope Onlus si Prof. Antonio PESENTI - Head of the Crisis Unit & Head of the Intensive Care Unit, the Milano General Hospital -, a reusit sa faca posibila infiintarea unui lant de aprovizionare controlat 100%, de la productie, la servicii pentru pacienti. Pe fondul pandemiei COVID-19, ventilatoarele pulmonare au fost instalate, in timp record, in spitale din Crema, Brescia si Milano.

In ultimele zile, GENERALI a donat 500 de costume de protectie pentru unitatile medicale din Lombardia. De asemenea, saptamana trecuta, GENERALI Deutschland, in colaborare cu Air Dolomiti-Lufthansa, a ajutat diplomatia italiana din Germania sa transporte 2.500 de echipamente de protectie, acestea fiind donate de un grup de oameni de afaceri chinezi. In acest context, Grupul GENERALI tine sa multumeasca Ambasadei Italiei la Berlin pentru colaborarea intense si eficienta.

"Suntem incantati ca Assicurazioni Generali, care s-a angajat intotdeauna sa protejeze oamenii, a raspuns prompt la apelul urgent al spitalelor, donand 20 de ventilatoare pentru sustinerea plamanilor pentru tot atatea unitati de terapie intensiva, care, in aceste momente, sunt disperate. De asemenea, multumirile noastre merg si catre Luigi MATTIOLO, Ambasadorul Italiei in Germania, care a sustinut toate eforturile umanitare si care a promis ca ne va ajuta in continuare, astfel incat alte echipamente medicale sa ajunga, in curand, la spitale", a declarat Elena FAZZINI - Chairman, the Hope Foundation.

In prima parte a lunii (13 martie), GENERALI a lansat un Fond International Extraordinar in valoare totala de pana la 100 de milioane de euro dedicate luptei impotriva situatiilor de urgenta generate de COVID-19 la nivel international. Fondul vizeaza, in principal, Italia, insa si alte tari in care opereaza GENERALI, si isi propune sa ofere asistenta imediata, pe fondul acestei crize, si, pe termen mediu, sa sustina eforturile de recuperare economica in tarile afectate de COVID-19.

2.175 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO