1asig.ro

Proiect de arta fotografica urbana cu cladiri ale unor companii de asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Radu MUSTATEA, impreuna cu echipa Daune.expert, a lansat, la sfarsitul lunii mai a.c., un proiect de arta fotografica urbana cu cladiri din Bucuresti care au fost sedii ale societatilor de asigurari din Romania.

PROMO


Primele poze au fost realizate cu palatul fostei societati de asigurari Dacia - Romania, infiintata in 1871 sub denumirea Dacia. In fotografii apare sediul central al Dacia - Romania aflat pe strada Lipscani nr 18-20. Cladirea, construita in 1906, este incadrata ca monument istoric.

De asemenea, a fost fotografiat si Palatul Societatii de asigurari Agricola Fonciera, rezultata in urma fuziunii, in anul 1930, a societatilor Agricola din Bucuresti si Fonciera din Cluj. Cladirea, finalizata in 1927 dupa planurile arhitectului Paul Smarandescu, se afla la intersectia Splaiului Independentei cu Calea Victoriei.

Nici fostele sedii ale societatillor GENERALA si ADRIATICA, ambele din Trieste. GENERALA, din 1831 infiintata la Trieste, in 1835 asezata in Braila si mutata in Bucuresti la 1889.Palatul Generala se afla pe b-dul Elisabeta, nr 5, cladire finalizata in 1906 dupa planurile arh. Oscar Maugsch. ADRIATICA, fondata in 1838 la Trieste, a deschis sucursala din Romania in anul 1928. Blocul Adriatica, aflat pe Calea Victoriei la nr 39, a fost finalizat in 1937 dupa planurile arhitectilor Rudolf Fraenkel, Teller si Dem.Savulescu.

Galeriile foto publicate pe pagina de Facebook a lui Radu MUSTATEA includ si polite de asigurare emise de foste companii de asigurari.


CITITI PE ACEEASI TEMA:
100 de momente din istoria asigurarilor

962 accesari