1asig.ro

Provocarile anului 2020, dezbatute in cadrul evenimentului XPRIMM Time for Business

5 min. / 1.540 cuvinte
Ce va insemna anul 2020 pentru piata de asigurari? Aceasta se numara printre intrebarile la care vor raspunde reprezentanti ai ASF, ai asociatiilor de profil, dar si oficiali ai companiilor de asigurari si de brokeraj, prezenti la primul eveniment din acest an dedicat asigurarilor "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2020", ce se va desfasura luni, 27 ianuarie a.c..

PROMO


Evenimentul va avea loc la Hotel Sheraton din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate si analizate principalele tendinte care marcheaza dezvoltarea industriei de asigurari in 2020. De asemenea, vor fi dezbatute solutiile necesare pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a pietei de profil.

2019 a fost un an de crestere a pietei de asigurari din Romania, dar si de consolidare a cadrului legislativ din domeniu, timp in care companiile au depus eforturi considerabile pentru a se adapta la noua legislatie privind distributia in asigurari - IDD. De asemenea, mai multi jucatori din piata au beneficiat de dezvoltarea tehnologica si au lansat noi produse si servicii, precum inspectia daunei sau constatarea daunei online/video, asistenti virtuali (chatbots), sisteme telematics si altele.

In acelasi timp, jucatorii atrag atentia asupra gradului ridicat de concentrare pe asigurari RCA, parcul auto imbatranit, daunalitatea crescuta, lipsa facilitatilor fiscale pentru asigurarile de viata, nivelul redus de incredere fata de industrie, dar si asupra crizei fortei de munca.

Piata asigurarilor a insumat, in primele noua luni ale anului 2019, prime brute in valoare de 8,13 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 9% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior. In acelasi timp, valoarea totala a daunelor achitate de asiguratori s-a majorat cu aproape 16%, conform raportului publicat de ASF.

In acelasi timp, valoarea primelor intermediate de brokeri a crescut cu peste 12% fata de perioada similara a anului trecut, pana la aproape 5,3 miliarde de lei, reprezentand 65% din totalul pietei locale de asigurari.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Analiza SWOT 2019 - 2020 pe piata asigurarilor
#30deAniDeSchimbare: Evolutia pietei din perspectiva brokerilor
TOPUL asiguratorilor la 9 luni. Piata asigurarilor a crescut cu 9%, iar indemnizatiile au avansat cu 16%
Brokerii detin 65% din piata de asigurari. TOPUL jucatorilor dupa primele 9 luni!
Daunele auto, tot mai mari. Vezi ce sume achita asiguratorii!
Piata asigurarilor de sanatate: Crestere de 30% in primele noua luni din 2019. Vezi clasamentul companiilor!

485 accesari