1asig.ro

ROMATSA, buget de 1,2 milioane de euro pentru asigurari de raspundere civila

5 min. / 1.540 cuvinte
ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare de raspundere civila fata de terti, solicitand cedarea riscului in reasigurare in proportie de 100%. Contractul, incheiat fara fransiza, este pe o perioada de 2 ani, de la 1 aprilie 2020.

PROMO


Valoarea estimata totala este de 1,24 milioane de euro (5,91 milioane de lei), conform anuntului publicat de companie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP).

ROMATSA va achita prima de asigurare in 8 rate trimestriale egale.

"Suma asigurata este de 900 de milioane de euro per eveniment, indiferent de numarul de evenimente", pe precizeaza in caietul de sarcini.

Ofertantii trebuie sa prezinte angajamentul brokerului de reasigurare in legatura cu plasarea pe piata internationala a riscului in proportie de 100% la societati de reasigurare cu rating minim A- acordat de o societate acreditata.

Riscurile asigurate

Potrivit caietului de sarcini, se acorda despagubiri pentru avarii sau distrugeri totale ori partiale asupra oricaror bunuri mobile sau imobile apartinand persoanelor fizice sau juridice ca urmare sau in legatura cu asigurarea serviciilor de navigatie aeriana, incluzand servicii de trafic aerian, servicii de comunicatii aeronautice si servicii de informare aeronautica in regiunea de informare a zborurilor FIR - Bucuresti, precum si in cuprinsul sectoarelor transfrontaliere de spatiu aerian.

De asemenea, se acorda despagubiri pentru vatamarea corporala, imbolnavirea sau decesul persoanelor fizice produse ca urmare sau in legatura cu asigurarea serviciilor de navigatie aeriana, orice alt prejudiciu asigurat unei persoane fizice sau juridice care decurge din dreptu de proprietate al ROMATSA, intretinerea sau utilizarea tuturor locatiilor, amenajarilor, instalatiilor, utilizajelor, dispozitivelor si echipamentului ROMATSA.

In acelasi timp, se acorda despagubiri oricarei persoane ficie care s-a aflat in mod nejustificat ca urmare sau in legatura cu ativitatea ROMATSA, in situatii de detentie, interdictia de a parasi o localitate, evictiune sau privare de drepturi, discriminare, defaimare sau incident medical.

Se mai acorda despagubiri constand in echivalentul cheltuielilor de judecata, onorarii de avocat sau expert, suportate de ROMATSA in cazul in care a fost actionat in justitie pentru sau in legatura cu producerea unui prejudiciu ca urmare sau in legatura cu activitatea asigurata.

"Asiguratorul va rambursa RMATSA sumele platite de acesta cu titlu de cheltuieli de spitalizare, asistenta medicala, prim ajutor, inmormantare sau repatrierea corpurilor neinsufletite sau repatrierea oersoanelor ranite, si a altor acte umanitare desfasurate, necesare la data produceruu accidentului care intra sub incidenta politei de asigurare", se arata in caietul de sarcini.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 ianuarie 2020, ora 15:00.

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA este o regie autonoma care detine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian in Romania.

Compania ca obiect principal de activitate exploatarea spatiului aerian al Romaniei si furnizarea de servicii de navigatie aeriana, incluzand servicii de trafic aerian, servicii de comunicatii aeronautice, navigatie si supraveghere in domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice, servicii de cautare si salvare, servicii de informare aeronautica, precum si coordonarea operatiunilor de cautare si salvare a aeronavelor aflate in pericol si a supravietuitorilor unui accident de aviatie produs in regiunea de informare a zborurilor FIR-Bucuresti

Anuntul complet de participare la licitatie si caietul de sarcini pot sa fie regasite aici.

*Sursa foto: Romatsa.ro

711 accesari