1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ROMATSA dispune de 40 milioane lei pentru asigurarea angajatilor in cazul pierderii licentei sau brevetului

R.A. ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare, fara fransiza, a salariatilor pentru pierderea licentei/ brevetului/certificatului de functionare, pe o perioada de 48 de luni. Riscul asigurat va fi plasat in reasigurare in proportie de 100%.

Valoarea estimata a constractului este de 40 milioane de lei, pentru cei 4 ani, incepand cu 26 mai a.c., conform anuntului publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Vor fi incheiate minim 4 contracte subsecvente si maxim 6 in decursul unei perioade de 48 luni. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este 12 milioane lei.

Criteriul in baza caruia va fi atribuit contractul este "cel mai scazut pret".

Suma asigurata este de 606,6 milioane de lei, luand in calcul 1.040 de persoane asigurate (din care 251 femei si 789 barbati).

Potrivit Caietului de sarcini, Riscurile asigurate sunt:

- vatamari corporale din accident, accident de munca, inbolnaviri (inclusiv boli profesionale) sau orice alte cauze, care il fac inapt (pe anggajat) pentru detinerea in continuare a documentelor (licenta/ brevet/certificat de functionare);
- deces din orice cauza;
- vor fi acoperite toate riscurile, cu excemptia excluderilor (precizate in contract).

Consecinta producerii unuia dintre riscurile asigurate mentionate mai sus este piederea licentei/ brevetului/certificatului de functionare.

Nu se vor acorda indemnizatii atunci cand vatamarea corporala, imbolnavirea, boala clasificata sau decesunt sunt consecinte a: starii de razboi; fapte de natura penala constatate prin hotarari judecatoresti definitive; obligatiei active fata de fortele armate sau orice fel de misiune de lupta; autovatamarii intentionate sau consecinta a acesteia.

"Nu se accepta excluderea clauzei preexistentei unei boli, iar persoana asigurata va primi suma asigurata indiferenta daca a fost sau nu prezenta si activa la locul de munca la momentul incheierii asigurarii", se precizeaza in Caietul de sarcini.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 martie 2018, ora 16:00, iar data limita de evaluare a ofertelor este 6 aprilie, ora 18:00.

In ceea ce priveste despagubirile primite in 2017, 12 angajati (din care 2 au decedat) au beneficiat de sume cuprinse intre 225.410 lei si 1,07 milioane lei, conform Caietului de sarcini.

Regia Autonoma "Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian" - ROMATSA, aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, furnizeaza, incepand cu anul 2001, servicii de trafic aerian, atat pentru aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian national, cat si pentru aeronavele care aterizeaza sau decoleaza de pe aeroporturile din Romania.