1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ROMGAZ cumpara asigurari CASCO si Property de la OMNIASIG

OMNIASIG Vienna Insurance Group a castigat licitatia organizata de Societatea Nationala de Gaze Naturale ROMGAZ Medias pentru achizitia de servicii de asigurare facultative CASCO pentru mijloacele de transport si utilaje, dar si asigurari pentru cladiri si bunuri.

Valoarea totala finala a contractului este de 632.685 lei fara TVA, cu mult sub estimarea initiala, care era de 1,47 milioane de lei, conform unui anunt publicat de institutie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Data atribuirii contractului este 1 ianuarie 2018, criteriul de atribuire fiind "pretul cel mai scazut".

Durata contractului este de 12 luni, potrivit anuntului de participare.

Contractul este impartit in doua loturi:
  • Lotul nr. 1 - Servicii de asigurare facultativa pentru avarii si furt tip Casco pentru mijloacele de transport si utilajele din parcul SNGN Romgaz SA: valoare contractului 596.066 lei lei;
  • Lotul nr. 2 - Servicii de asigurare facultativa a spatiilor administrative si a bunurilor din dotare: 36.618 lei.
Potrivit Caietului de Sarcini, asigurarea pentru avarii si furt - Casco pentru mijloacele de transport si utilajele din parcul ROMGAZ se incheie fara fransiza. Printre altele, se asigura persoanele si bagajele prezente in mijlocul de transport la momentul producerii daunei dupa cum urmeaza:

- invaliditati permanente: 2.000 euro/pers
- deces: 1.000 euro/pers
- indemnizatie spitalizare: 15 euro/pers/zi
- avarie bagaje/persoana: 500 euro
- cheltuieli transport persoane pana la locul de inhumare: 150 euro

In ceea ce priveste polita Property, ea acopera riscurile la care sunt supuse sediile administrative si bunurile din dotare datorita unor evenimente care pot produce pagube. Polita va include riscuri precum: incendiu, traznet, explozie, inundatii, fenomene atmosferice, alunecari sau prabusiri de teren, cutremur, furt, avarii accidentale produse de apa de conducta, la utilaje sau instalatii, emanatii de fum, gaze sau vapori, cheltuieli de demolare etc.

SNGN ROMGAZ Medias a inregistrat, in primele noua luni din 2017, o cifra de afaceri in valoare de 3,24 miliarde de lei, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului precedent. In acelasi timp, profitul net a avansat cu 65,9%, la 1,18 miliarde de lei. Cota de piata a ROMGAZ pe piata livrarilor de gaze din Romania a ajuns la 48,19%.

OMNIASIG VIG este una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania, ocupand locul patru in clasament, cu o cota de piata de 10,24% la finalul primelor 9 luni din 2017 si prime brute subscrise de circa 750 milioane de lei - conform calculelor facute de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF.