1asig.ro
1asig.ro

Re/asiguratorii germani vor sa creeze un fond de 10 miliarde de euro pentru viitoarele pandemii

5 min. / 1.540 cuvinte
Re/asiguratorii germani sunt in plin proces de redactare a unor planuri de realizare a unui fond in valoare de mai multe miliarde de euro, pentru a pregati mai bine tara in incercarea de a face fata unor eventuale pandemii in viitor, arata Reinsurance News, care citeaza Der Spiegel.

PROMO


Fondul ar functiona ca un sistem de tip public-privat intre guvern si industria de re/asigurari, inspirat din actualele fonduri pentru catastrofe.

Ideea de baza este aceea ca fondul sa fie finantat prin contributii ale re/asiguratorilor si companiilor care ar putea fi afectate de o pandemie, precum si cu ajutorul obligatiunilor de catastrofa si al fondurilor puse la dispozitie de guvern. Der Spiegel arata ca marile companii au intocmit deja un grup de lucru in acest sens, care, in prezent, estimeaza ca fondul are nevoie de un volum de cel putin 10 miliarde de euro.

Daca va fi aprobat, acest fond se va alatura initiativelor similare aprobate deja in Marea Britanie si Franta. De asemenea, SUA iau in considerare, la randul lor, o astfel de initiativa. Printre entitatile care sustin ca astfel de parteneriate de tip public-privat sunt binevenite, se regasesc Swiss Re si FERMA (the Federation of European Risk Management Associations), mai informeaza sursa citata.

254 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO