1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Reinnoiri de mandate pentru membrii Conducerii Executive Gothaer Asigurari Reasigurari

Consiliul de Administratie al Gothaer Asigurari Reasigurari a decis reinnoirea contractelor de mandat pentru Anca BABANEATA - CEO si pentru Ionut BACIU - Deputy CEO&CFO. Noile mandate incep de la 1 iulie a.c. si sunt valabile timp de 4 ani, fiind in curs de aprobare de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF.

Anca BABANEATA este la al treilea mandat de CEO al sucursalei romanesti a grupului Gothaer, detinand si un mandat de membru al Consiliului de Administratie al societatii. Ea s-a alaturat companiei in 2009, mai intai in calitate de Director Asigurari (compania numindu-se atunci CLAL Asigurari), iar din 2010 in calitate de Director General Adjunct (al companiei PLATINUM Asigurari, devenita in 2013 Gothaer Asigurari Reasigurari).

Anca BABANEATA a fost numita la Conducerea Executiva a companiei in 2011, preluand functia de CEO de la Efraim NAIMER. In prezent, coordoneza activitatea Gothaer in Romania alaturi de Ionut BACIU, Director General Adjunct & CFO si Cosmin ANGHELUTA, Director General Adjunct si Director Executiv Vanzari.

"Parcursul pe care Gothaer Asigurari Reasigurari il are in piata asigurarilor din Romania este unul unic, iar determinarea intregii echipe depaseste provocarile pe care le intalnim. Evolutia si dezvoltarea sanatoasa, in linie cu planurile companiei, sunt rezultatul eforturilor intregii echipe din care sunt mandra ca fac parte si a faptului ca la Gothaer ne focusam resursele pe atingerea obiectivelor pe care ni le-am setat. Inca de la lansarea companiei pe piata din Romania ne-am propus sa dezvoltam o companie de incredere, performanta si stabila, in ciuda circumstantelor dificile ale pietei pe care activam. Ramanem aproape de clientii nostri si de nevoile acestora, printr-o echipa coagulata de profesionisti in asigurari si ne dorim sa devenim prima optiune a acestora, oferindu-le produse si servicii de asigurare de inalta calitate", declara Anca BABANEATA.

Ionut BACIU este la al doilea mandat in calitate de Deputy CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari. Cu peste 14 ani de activitate in domeniul asigurarilor si o importanta experienta in domeniul proiectelor strategice, acesta indeplineste si functia de CFO al companiei.

"Cu sprijinul actionarilor nostri si prin eforturile echipei de profesionisti pe care am construit-o in ultimii 4 ani, am adus Gothaer la un nivel pe care l-am dorit inca din 2013. Intr-o piata de asigurari plina de provocari, reusim sa ne pastram directia clara si cresterea profitabila, fiind un asigurator pe care clientii si partenerii comerciali stiu ca se pot baza", adauga Ionut BACIU.

Echipa de conducere este completata de Cosmin ANGHELUTA, Director General Adjunct si Director Executiv Vanzari, aflat la primul sau mandat in calitate de Director General Adjunct al companiei, dupa o ascensiune profesionala remarcabila in ultimii ani. Cosmin ANGHELUTA conduce forta de vanzari a asiguratorului inca din 2012, detinand functii cheie in cadrul companiei, ca Director de vanzari al celei mai puternice sucursale, Sucursala Municipiului Bucuresti pana in anul 2014 si Director Executiv Vanzari incepand din 2015, iar acum in calitate de Director General Adjunct.

"Formula actuala in care ne desfasuram activitatea, strategia de business a companiei, precum si resursele si determinarea pe care o avem in echipa sustin dezvoltarea profitabila si pe termen lung a companiei Gothaer in Romania. Suntem o prezenta constanta si stabila, un reper solid pentru clienti si parteneri in piata asigurarilor din Romania", afirma Cosmin ANGHELUTA.

Strategia grupului Gothaer de intrare pe piata asigurarilor din Romania a fost bazata pe preluarea unei companii de talie mica, redirectionand un cost de achizitie ridicat al unui asigurator de talie medie in investitii intr-o platforma moderna, sustenabila, aliniata atat cerintelor grupului german, cat si unor standarde europene de calitate. Asiguratorul se afla in continuare in etapa de expansiune, de consolidare a prezentei locale si a operatiunilor desfasurate, urmarind atingerea pragului de break-even si intrarea pe profit in anii urmatori.

Prin eforturi proprii si prin suportul oferit de actionarii sai, Gothaer Asigurari Reasigurari a asigurat la 31.12.2016 o marja de solvabilitate confortabila de 158% pentru cerinta de capital de solvabilitate (SCR) si de 256% pentru cerinta de capital minim (MCR), indicand astfel un ritm de crestere sanatoasa in vederea atingerii obiectivelor de performanta in ceea ce priveste rezultatul financiar.

Consolidarea pozitiei pe care Gothaer Asigurari Reasigurari o are in piata asigurarilor din Romania a continuat si in 2016, compania inregistrand o crestere a primelor brute subscrise de 19,4% fata de 2015, ajungand la valoarea de 97,8 milioane lei.