Rolul departamentelor de IT in cresterea eficientei companiilor de asigurare - Tendinte - Asigurari -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber Bucuresti
28
1 EUR = 4.6572 RON
1 USD = 3.9685 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Rolul departamentelor de IT in cresterea eficientei companiilor de asigurare


Peste 88% dintre asiguratorii originari din Statele Unite ale Americii sunt de parere ca rolul detinut de departamentele de IT in activitatea propriilor companii va fi din ce in ce mai important, in perspectiva eficientizarii activitatii si a reducerilor de costuri.

Rubrica realizata cu sprijinul FATHERBOARD Systems
- furnizor de solutii integrate IT pentru asiguratori -

Aceasta este principala concluzie a unui studiu recent, realizat de catre REBUSIS, un cunoscut provider de solutii informatice integrate destinate companiilor de asigurari.
Intitulat "IT in Insurance 2003", studiul realizat de REBUSIS, cu concursul a 40 de asiguratori, evidentiaza ca principalul obiectiv pe care asiguratorii si-l propun nu consta in trecerea la sisteme automate de prelucrare a datelor, ci urmareste cresterea eficientei agregate. Aceasta crestere a eficientei, ca urmare a utilizarii unor solutii software integrate, de ultima generatie, este preconizata de 58% dintre repondenti; de asemenea, 28% dintre participantii la acest studiu sunt de parere ca implementarea unor solutii informatice personalizate fiecarei companii va imbunatati procesele si functiile de management.

"Acest studiu si-a propus sa evidentieze rolul pe care tehnologia informatiei il are in activitatea unui asigurator si care sunt perspectivele in acest sens.[...] Principala concluzie reliefata este ca, in ultimul an, companiile de profil, prin departamentele specializate, si-au conturat noi obiective - scaderea costurilor, marirea productivitatii, in care au investit din ce in ce mai mult, concomitent cu trecerea intr-un plan secund a investitiilor in <e-commerce> si tehnologii bazate pe web", este de parere MARTYN SUTTON, Presedintele REBUSIS.

Practic, departamentele de IT devin centrul unei companii, datorita faptului ca ele detin capacitatea de a mari productivitatea.

Si avand in vedere faptul ca intreaga industrie trece printr-un complex proces de schimbari, rolul detinut de IT va fi din ce in ce mai important. Chiar daca studiul mentionat este realizat in Statele Unite ale Americii, nu putem sa nu intrevedem viitorul tehnologiei informatiei in viata unui asigurator din Romania.

Tendintele pe plan mondial, asa cum au reiesit si din discutiile purtate cu numerosii reprezentanti ai industriei europene de software, prezenti la Forumul International de Asigurari - Reasigurari FIAR - 2003, se vor manifesta in mod cert si pe piata de profil din Romania.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Rolul departamentelor de IT in cresterea eficientei companiilor de asigurare).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 12.06.2003 | 1315 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM