1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Romania, principala sursa de afaceri pentru CETELEM in ECE

In trei ani, CETELEM Romania va depasi, ca volum de afaceri, subsidiarele similare din Cehia si Ungaria ale companiei, iar piata romaneasca va deveni cea mai mare din regiune pentru societati, a apreciat Philippe FOURSY, Directorul General al CETELEM Romania, conform NewsIn.

CETELEM, divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas, este prezenta in Europa Centrala si de Est (ECE) in principal in Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Romania, Ucraina si Rusia. "Ritmul de crestere al companiei pe piata romaneasca este superior celui inregistrat in Cehia sau in Ungaria, iar in trei ani Romania le va depasi ca volum al finantarilor. Probabil ca in toata regiunea Europei de Est, doar Rusia va depasi Romania din punctul de vedere al afacerilor CETELEM", a adaugat FOURSY, explicand ca singurul impediment major in derularea afacerilor pe piata romaneasca este dificultatea de a gasi personal calificat. "Deja Bucurestiul a ajuns o piata cu o forta de munca aproape complet ocupata si avem probleme in a gasi oameni competenti, insa ne vom extinde mai puternic in provincie", a mentionat Directorul General al CETELEM Romania.

CETELEM are, in prezent, patru linii de afaceri pe piata romaneasca: creditul in magazin, cardul de credit, creditul de nevoi personale si creditul auto. Conducerea companiei analizeaza si alte segmente de piata: "anul viitor am putea lansa un produs de finantare imobiliara in euro, in functie de cum va evolua piata", a precizat oficialul citat.

Pentru finele anului curent, reprezentantii companiei estimeaza atingerea unui portofoliu de credite in valoare de 800 mil. lei, fata de 460 mil. lei in 2006. Societatea este activa printr-o retea de peste 1.800 de puncte de vanzare, in retele regionale si nationale sau parteneri locali independenti, numarul angajatilor depasind 800.