1asig.ro

SCOR: Re/asiguratorii au expertiza necesara pentru a intelege impactul COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Reasiguratorul global SCOR solicita intregii industrii sa ia masuri cu privire la pandemia de coronavirus si arata ca industria de re/asigurari are expertiza matematica necesara pentru a intelege impactul potential al virusului. De asemenea, SCOR subliniaza ca industria de re/asigurari de viata, in special, se aliniaza in mod unic cu sanatatea si bunastarea societatii.

PROMO


"Masurile pe care le luam astazi nu vor opri raspandirea virusului, e prea tarziu pentru acest lucru, dar vor determina daca putem opri raspandirea virusului, astfel incat sistemele de sanatate sa faca fata. Trebuie sa ne folosim cunostintele pentru a educa toti concetatenii, la nivel global, pentru a proteja societatea, in special varstnicii, persoanele bolnave si profesionistii din sistemul medical", noteaza SCOR.

De asemenea, SCOR arata ca, in continuare, multi oameni nu trateaza serios aceasta situatie si "continua sa isi traiasca viata cu ajustari minores au moderate aplicate la rutina cotidiana". "Cei mai multi nu sunt profesionisti medicali, actuari sau statisticieni, asa ca pot avea dificultati in a intelege de ce, pe masura ce numarul cazurilor de coronavirus continua sa creasca, este necesara orice actiune", sustine SCOR.

SCOR subliniaza ca industria de asigurari joaca un rol important in a ajuta oamenii sa inteleaga modul in care se raspandeste acest virus, dar si ce actiuni sunt necesare in acest sens. Nu in ultimul rand, SCOR mai arata ca, in momentul de fata - in baza informatiilor publice si cu toate avertismentele necesare si a eficientei masurilor de izolare puse in pratica de autoritati din intreaga lume -, SCOR nu prevede un impact material urmare a coronavirusului.

289 accesari