1asig.ro
1asig.ro

SUA: 62% dintre proprietarii de locuinte spun ca sunt pregatiti de inundatii, dar numai 12% au asigurare impotriva acestui risc

5 min. / 1.540 cuvinte
62% dintre proprietarii de locuinte din SUA spun ca sunt pregatiti de inundatii, insa numai 12% dintre ei au o asigurare care sa-i protejeze impotriva acestui risc, arata un studiu realizat de Harris Poll, la cererea National Flood Services - unul dintre cei mai impoortanti furnizori de asigurari impotriva inundatiilor, care proceseaza, anual, 1,8 milioane de polite in valoare totala de 1,4 miliarde de dolari, prin intermediul NFIP - National Flood Insurance Program (programul national de asigurare impotriva inundatiilor in SUA).

PROMO


Studiul - care a fost realizat la finalul lunii aprilie si publicat recent, in momentul in care in SUA a inceput ceea oamenii de stiinta anunta ca va fi "un sezon deosebit de sever pentru uragane" -, subliniaza faptul ca americanii nu constientizeaza riscul de inundatii, in ciuda faptului ca inundatiile reprezinta, in SUA, cele mai frecvente si costisitoare dezastre naturale. Studiul mai noteaza ca 50% dintre proprietarii de locuinte sunt "mai putin interesati" de asigurarea impotriva inundatiilor, pe fondul faptului ca pandemia COVID-19 le-a provocat probleme financiare.

"Acest studiu arata ca multe persoane cred ca sunt protejate impotriva riscului de inundatii, insa adevarul este ca acestea vor fi complet expuse. Pe masura ce proprietarii de locuinte se pregatesc pentru un sezon deosebit pentru riscul de uragane, nu primesc informatiile de care au nevoie pentru a se proteja. Este un deficit urias la nivel de informatii - probabilitatea ca, pe durata unui credit ipotecar de 30 de ani, o casa sa fie afectata de inundatii e de 3 ori mai mare decat probabilitatea unui incendiu, insa, cu toate acestea, probabilitatea ca proprietarii sa fie protejati impotriva incendiului este de 6 ori mai mare decat cea de a fi protejati impotriva inundatiilor", sustine Ralph BLUST - CEO, National Flood Services.

Acelasi studiu mai subliniaza ca:

  • 74% dintre adultii din SUA sustin ca "nu sunt expusi riscului de inundatii" si, prin urmare, "nu au nevoie de asigurare impotriva inundatiilor". In realitate, insa, 128 de milioane de americani erau expusi riscului de inundatii numai in aceasta primavara.
  • 51% dintre adultii din SUA "nu au nici cea mai mica idee" cu privire la ce se va intampla cu ei sau cu gospodariilor lor in eventualitatea unor inundatii.
  • 77% dintre americani sustin ca nu ar achizitiona online o asigurare impotriva inundatiilor, ci ar prefera sa colaboreze cu un agent.
  • Doar 6% dintre proprietarii de locuinte cu venituri mai mici de 50.000 de dolari au o asigurare impotriva inundatiilor.
  • Doar 6% dintre proprietarii cu varste cuprinse intre 55-64 ani au asigurare impotriva inundatiilor.
Intr-un sezon de uragane care, potrivit cercetatorilor americani, va aduce 16 furtuni majore si 8 uragane in SUA, asigurarea impotriva inundatiilor ii poate ajuta pe proprietarii asigurati sa fie pregatiti in fata unui eventual impact financiar devastator al fenomenelor meteo extreme.

"Aceste cifre reprezinta o oportunitate uriasa pentru asiguratori de a avea grija de bunastarea clientilor lor. In primul rand, educandu-i cu privire la ceea ce pot face pentru a-si atenua expunerea la riscul de inundatii, apoi prin a le oferi o experienta intuitiva, bazata pe tehnologie, pentru a-si proteja locuintele si familiile. Pregatindu-i pentru momentul unui dezastru, asiguratorii isi pot ajuta clientii sa se mentina in siguranta", mai puncteaza Ralph BLUST - CEO, National Flood Services.

318 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO