1asig.ro

SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta

5 min. / 1.540 cuvinte
Nationwide, una dintre cele mai mari companii de asigurari din SUA, a lansat, in parteneriat cu Notion, o solutie inteligenta pentru protejarea locuintei - o tehnologie de monitorizare care foloseste senzori ce pot alerta consumatorul, indicandu-i ca a uitat geamurile/usile deschise, ca senzorul de fum a detectat ceva, ca sunt probleme cu instalatia de apa etc. Toate acestea, prin intermediul unui dispozitiv personal: un kit Wi-Fi usor de implementat si folosit, ce foloseste senzori inteligenti pentru intreaga locuinta.

PROMO


"Motivul principal care ne-a determinat sa incheiem acest parteneriat cu Notion este reprezentat de faptul ca fiecare senzor este multifunctional, permitandu-le consumatorilor sa isi personalizeze solutiile pentru locuinte. Totodata, ne-a mai placut si faptul ca acest kit poate fi implementat usor de consumatori. Nu in ultimul rand, Notion s-a dovedit a fi un partener alaturi de care sa inveti si sa te dezvolti", arata Teresa SCHARN - AVP, Product Development, Nationwide -, pentru Insurance Innovation Reporter.

"Suntem incantati ca Nationwide ne-a ales ca partener IoT pentru a lansa acest program de asigurare inteligenta a locuintelor pentru consumatori. In conditiile in care industria de asigurari se indreapta spre un viitor orientat catre IoT, unul cu mai putine riscuri, abilitatea unei companii de asigurari de a imbina conectivitatea inteligenta a locuintei cu o polita de asigurare va reprezenta unul dintre principalele sale avantaje", sustine si Brett JURGENS - CEO & Co-Founder, Notion.

Printre beneficiile oferite de Nationwide clientilor care aleg acest tip de asigurare, se numara o reducere medie cu 5% a primei de asigurare, posibilitatea de a cumpara, cu reducere de 50% kit-ul Notion - care, printre altele, include un hub si 3 sau 5 senzori -, si posibilitatea de a achizitiona senzori suplimentari cu un discount de 20%. Momentan, polita poate fi incheiata in Alabama, Arizona si Illinois, dar, in perioada urrmatoare, compania va lansa aceasta polita si in alte state din SUA.

"Cu siguranta, acesta este inceputul unui program care va evolua rapid. Nevoia consumatorilor exista pe acest segment si o putem aborda cu o solutie inteligenta pentru locuinte. Oamenii vor sa isi protejeze casele, vor sa stie de ce dispozitive au nevoie in acest sens si unde sa le monteze. Vor sa stie ce sa faca in cazul unei daune, vor o recomandare de instalator. Acestea sunt solutii pe care le putem oferi clientilor nostri, pentru a le proteja locuintele si pentru a le oferi un plus de liniste", mai spune Teresa SCHARN.

255 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO