1asig.ro

Schimbari climatice: Bangkok, Amsterdam si Melbourne se vor confrunta cu "cele mai mari riscuri aduse de incalzire globala"

5 min. / 1.540 cuvinte
Mai multe orase s-ar putea confrunta cu o crestere a temperaturii cu cel putin trei grade Celsius si, astfel, vor fi nevoite sa isi dubleze rezervele actuale de apa, arata Sky News, citand un studiu realizat de catre Nestpick. Bangkok, Amsterdam si Melbourne sunt, potrivit sursei citate, orasele care, pana in 2050, vor fi cele mai afectate de schimbarile climatice.

PROMO


Potrivit Nestpick 2050 Climate Change City Index, cresterea nivelului marii - generata, printre altele, de o crestere la nivel global a temperaturilor -, va afecta Bangkok mai rau decat alte orase, impactul urmand a fi de 100 de ori mai puternic decat cel resimtit de alte orase de coasta, precum Oslo sau St. Petersburg. Amsterdam si Ho Chi Minh (Vietnam) se vor confrunta cu un impact similar.

Cardiff, mai arata studiul Nestpick, este orasul cu a patra cea mai mare expunere la risc, urmat de catre New Orleans. Studiul, care a analizat 85 de orase din intreaga lume, mai subliniaza ca Melbourne va avea de infruntat amenintarea unei nevoi mai mari de apa. Multe tari care se confrunta, vara, cu temperaturi extrem de ridicate vor inregistra o crestere semnificativa a temperaturilor, mai arata Nestpick.

Top 10 orase care, pana in 2050, vor inregistra cele mai mari cresteri de temperatura:
  • Ljubljana (Slovenia): 3,53 grade Celsius
  • Cincinatti (SUA): 3,38 grade Celsius
  • Ierusalim (Israel): 3,25 grade Celsius
  • Chicago (SUA): 3,11 grade Celsius
  • Nashville (SUA): 3,11 grade Celsius
  • Ottawa (Canada): 3,05 grade Celsius
  • Stockholm (Suedia): 3,05 grade Celsius
  • Budapesta (Ungaria): 3,04 grade Celsius
  • Toronto (Canada): 3,02 grade Celsius
  • Washinton (SUA): 3 grade Celsius
"In urmatoarele trei decenii, mai multe orase - unele dintre cele mai populare destinatii pentru expati si pentru cei care cauta oportunitati de dezvoltare in strainatate -, vor trece prin schimbari drastice la nivel de clima. Generatiile Millennials si Z, dar si cei mai tineri trebuie sa se gandeasca tot mai mult la aceste schimbari climatice cand iau in calcul un alt oras in care sa se stabileasca. Marea Britanie investeste zeci de miliarde de lire sterline pentru a lupta cu inundatiile, Olanda investeste la randul ei, dar nu multe alte natiuni dispun de capitalul necesar pentru a implementa astfel de masuri. Unele s-ar putea ca nici macar sa nu sustina idea unor astfel de masuri", spune Omer KUCUKDERE - Founder & CEO, Nestpick.

257 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO