1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Schimbarile climatice sunt o realitate! Provocari si solutii de asigurare pe agenda ICAR 2019. Inregistreaza-te acum!



Frecventa crescuta si intensitatea dezastrelor naturale sunt consecinte directe ale schimbarilor climatice si incalzirii globale. Despre acestea, si nu numai, se va discuta la ICAR - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare forum european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, care se va desfasura pe 9 octombrie a.c., la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

A XVI-a editie a ICAR (The International CAtastrophic Risks Forum) va analiza progresele realizate atat in ceea ce priveste reducerea deficitului de asigurare in regiune, cat si in ceea ce priveste metodele de evaluare a riscurilor, solutionare rapida a daunelor, modernizarea produselor etc. Conferinta va pune accent, de asemenea, pe rolul pe care tehnologiile digitale de ultima ora il pot juca in toate aceste segmente operationale ale activitatii de asigurari.

Astfel, ICAR 2019 va include 2 parti, ce vor avea ca teme principale de discutie:

- Romania si riscurile de catastrofa naturala - solutii pentru reducerea deficitului de asigurare
- Asigurarea - o resursa esentiala in imbunatatirea rezilientei climatice

Mai multe detalii despre program si tematica gasiti pe site-ul oficial al evenimentului: http://www.icarforum.ro/.

Click aici pentru inregistrare!

In Romania exista, in momentul de fata, circa 9 milioane de locuinte, iar in fiecare zi acestea sunt expuse, inevitabil, unei multitudini de riscuri. Inundatiile, incendiile, alunecarile de teren, dar si furturile din locuinta sunt doar cateva exemple. Cu toate acestea, nici 20% dintre locuintele din Romania nu sunt protejate printr-o polita de asigurare, nici macar cea obligatorie PAD.

La sfarsitul lunii iunie 2019 erau active la nivel national 1.715.914 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in crestere comparativ atat cu aceeasi luna a anului trecut cat si fata de luna precedenta, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

In acest context, APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor va lansa, in octombrie, cea de-a VII-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", reamintindu-le romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii sau incidente pe care, oricat si-ar dori, nu le pot prevedea.

La nivel global, conform datelor publicate de Munich Re, daunele asigurate provocate, anul trecut, de dezastre naturale au atins 80 miliarde dolari. Astfel, conform reasiguratorului, valoarea este cu mult peste media ultimilor 30 de ani, de 41 miliarde dolari. Cu toate acestea, valoarea daunelor asigurate inregistrate in 2018 este semnificativ mai mica decat cea a daunelor asigurate in 2017, care s-a ridicat la 140 miliarde dolari, in mare parte din cauza pagubelor provocate de cele 3 uragane majore - Harvey, Irma si Maria - repsectiv a incendiilor de vegetiatie din California.

In 2018, pagubele economice au fost de 160 miliarde dolari, peste media ultimilor 30 de ani (de 140 miliarde dolari), dar cu mult sub totalul de 350 miliarde dolari inregistrat in 2017.

Iar in prima jumatate din 2019, dezastrele naturale inregistrate la nivel global au provocat, arata Aon, pierderi economice estimate la 73 de miliarde de dolari - cu 22% mai mici decat media ultimilor 18 ani (2000-2018), cifrata la 94 de miliarde de dolari. Totodata, estimarile preliminare mai arata ca pierderile asigurate au fost estimate la 20 de miliarde de dolari - cu 26% mai mici decat media ultimilor 18 ani (27 de miliarde de dolari).