1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sentinta finala in cazul baiatului ucis de caini: Familia va primi despagubiri de 2,4 milioane euro

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a anuntat joi decizia definitiva in dosarul privind moartea lui Ionut ANGHEL, copilul ucis de caini in septembrie 2013, pe un teren din apropierea Parcului Tei din Capitala. Familia urmeaza sa primeasca daune morale in valoare totala de 2,4 milioane de euro.

Astfel, Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti, SC Tei Rezidential SRL Bucuresti si administratorul firmei, Constantin CIORASCU, trebuie sa plateasca in solidar suma totala de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Ion Valentin ANGHEL (tatal lui Ionut), 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Felicia Andreea ANGHEL (mama lui Ionut) si 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale catre Andrei ANGHEL (fratele mai mare al lui Ionut).

De asemenea, judecatorii l-au condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pe Constantin CIORASCU. Initial, administratorul terenului privat unde s-a petrecut tragedia a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 2 la trei ani de inchisoare cu suspendare, insa judecatorii au decis definitiv ca CIORASCU sa execute pedeapsa pentru ucidere din culpa.

Constantin CIORASCU a fost deja incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova. Acesta este actionar si administratorul firmei SC Tei Rezidential SRL, care detine terenul pe care a fost ucis copilul, conform PRO TV.

Totodata, Instanta a dispus amendarea penala cu cate 300.000 de lei a firmei Tei Rezidential, a Administratiei Domeniului Public Sector 2 si a lui Constantin CIORASCU, tot pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Magistratii au mentinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidential SRL, pana la concurenta sumei de 1,7 milioane de euro.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 ca nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire/ delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea celor doi minori intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul unui minor.

"De asemenea, in sarcina inculpatilor SC Rezidential SRL Bucuresti si Ciorascu CONSTANTIN (in calitate de administrator al acestei societati) s-a retinut faptul ca nu au asigurat cadrul organizatoric apt sa preintampine atacul canin asupra minorului, prin mentinerea integritatii imprejmuirii, pentru tinerea cainilor societatii exclusiv in interiorul perimetrului ingradit al firmei si prin indeplinirea obligatiilor ce decurg din legislatia referitoare la detinerea de caini, inclusiv a celor periculosi sau agresivi, imprejurari care au dus la moartea minorului Anghel IONUT", au mai precizat procurorii procurorii.

PROMO